Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
бројеви

НУМЕРОЛОЗИ ОБЈАШЊАВАЈУ ЈЕЗИВУ СТАТИСТИКУ: Зашто је број 11 баксузнији од броја 13?

Још од давних времена број 11 сматрао се бројем који доноси несрећу.

1646401640_number-gb57443fbe_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Јапан је 11. марта 2011. године, након потреса од 9 Рихтера, погодио велики цунами у ком је погинуло или нестало више од 18.500 људи.

Али то је само једна од бројних трагедија које је у последњих двадесетак година обележио број 11. Тако се 11. септембра 2001. догодио напад на Светски трговачки центар у Њујорку, терористи су у Мадриду 11. марта 2004. напали возове, а возови су били мета напада и у Мумбају 11. јула 2006.

– Чини се застрашујућим, али мислим да није било случајности у трагедији која је погодила Јапан – рекао је један нумеролог након земљотреса и цунамија у Јапану. Објаснила је да је 11 изузетно несрећан број.

– Две јединице у броју 11 представљају непрестану борбу између добра и зла. Међутим, у тој борби добро никада не може да превлада, па до изражаја долази константна немоћ којом на крају тај број исијава и зато је тако негативан – додала је.

Прочитајте још: Чак 80 одсто испитаника наседа на ОВАЈ трик психолога: Да ли можете да решите МОЈСИЈЕВУ ИЛУЗИЈУ?

Нумеролог тврди да се енергетска вредност броја мери према његовој величини. Тако испада да број 1 има изузетно ниску енергетску вредност, а две јединице нарочито.

Значење броја 11 проучавали су и древни Халдејци. У њиховој нумерологији број 11 је изузетно несрећан број који доноси невоље у животу, несреће, прикривене опасности, разноврсна искушења, противнике и издаје.

11 јој је значио рођење и смрт

Вангелиа Пандева Димитрова Гуштерова позната под надимком Баба Ванга родила се у Струмици 1911. године. Убрзо је ослепела. Прославила се због испуњеног пророчанства на њујоршки WТЦ. Прорекла је чак и своју смрт, 11. августа, 1996. године.

Ни Мадриду није било суђено?

У серији координисаних експлозија 10 бомби у четири препуна путничка вагона у Мадриду, 11. марта 2004. године, погинуло је 191 особа. Зброј цифара тог броја на крају даје 11. Напади се сматрају највећим терористичким злочином исламских побуњеника у Европи.

Напад на WТЦ је "пун" 11-ица

Ал Каида је 11. септембра 2001. са четири авиона напала САД у најсмртоноснијем терористичком нападу у којем је погинуло 2.977 људи, а више од 20.000 је повређених. Два авиона забила у куле Светског трговинског центра, трећи у Пентагон, а четврти се срушио у Пенсилванији након што су путници свладали отмичаре. Авион Америцан Аирлинеса који је ударио у северни торањ WТЦ-а био је на лету 11.

Прочитајте још: Није схватала због чега јој се брак брзо растурио, а онда је убрзо сазнала СУРОВУ истину у НОВИНАМА

Бомбе сејале смрт у Мумбају

Терористи су 11. јула 2006. године подметнули и активирали седам бомби у градским возовима у индијском велеграду Мумбају у којем живи 18,4 милиона људи, а милиони путују градском железницом. Бомбе су експлодирале у размаку од 11 минута.

Погинуло је 209 људи, а више од 700 их је рањено.

2011. су умрли Стив Џобс, Ејми Вајнхаус, Лиз Тејлор...

Током лета 2011. године у стану у Лондону пронађено је тело певачице Ејми Вајнхаус. Имала је само 27 година.

Исте године у марту је преминула глумица Елизабет Тејлор, а у марту је преминуо и Нејт Дог, легенда хип хопа.

Након дуготрајне борбе с раком, у октобру је преминуо и оснивач компаније Аппле Стив Џобс.

Севернокорејски вођа Ким Јонг Ил умро је у децембру, а 2011. је била кобна и за Осаму бин Ладена. Најтраженијег бегунца у мају су у Пакистану убили амерички специјалци.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas