Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Београд

Угравирано име СОФИЈА, а поред пише нека година... Откривена ТАЈНА најромантичније КЛУПЕ у Београду

Старих дрвених клупа са урезаним именима и срцима има на све стране, свака од њих буди неку успомену и има своју причу, али једна на Калемегдану се ипак издвајала од других.

1594818976_Depositphotos_4176219_s-2019.jpg
Фото:Депосит
Oglas

Једноставно, заузимала је место са најлепшим погледом ка ушћу. Била је омиљена за заљубљене парове, маме са децом, уморне туристе, обичне Београђане опчињене својим градом.

- Некад је нађем празну, као да ме чека, јер на Калемегдан одем смерно баш до ње. Ако је заузета, стрпљиво сачекам да се ослободи. На средини клупе је била месингана плочица на којој је било угравирано име Софија и нека година. Најпре сам мислила да се ради о неком тужном сећању, а онда сам схватила да је можда ту у знак радости. Како год, неко је плочицу одавно скинуо, а ја је и даље зовем "Софијина клупа" - написала је на друштвеним мрежама Ивана Ђорђевић.

Прочитајте још: У позадини Београђанка, Бели двор, Храм... Бојси из "Мућки" дао ПОДРШКУ Србији и одушевио све (ФОТО)

И стварно, ова клупа које нажалост Београђана већ неколико месеци више нема, има своју посебну причу.

- Пре много година моја супруга и ја шетали смо Калемегданом. Често смо пролазили поред једног места са предивним погледом, али нешто је ту недостајало. Клупа. Она је тада први пут била у другом стању и договорили смо се да нашој прворођеној ћерки и граду Београду поклонимо клупу на којој ће бити плочица са угравираном посветом - започиње причу Милан Просен, отац две дивне девојчице, Софије и Исидоре.

Идеја је брзо реализована.

- Софија се родила 23. октобра 2005. а ми смо већ на Светог Николу, у рано јутро, поставили клупу са плочицом на којој је писало "Нашој милој Софији и граду у коме се родила. Оливера и Милан Просен, 23.октобар 2005.". Био сам свестан да ће ова клупа имати буран живот, да ће бити окупирана лепим и мање лепим догађајима. Баш тако је и било. Иако је увек била заузета, а то је био знак да је служила сврси, после неког времена плочица са посветом је нестала. Чак три пута смо је обнављали - објашњава Милан.

Прочитајте још: Иза имена мале улице у БЕОГРАДУ стоји ВЕЛИКА ЛИЧНОСТ: Ко је заправо ЧИКА ЉУБА?

Софија је у међувремену је добила и сестру Исидору.

- У Србији је обичај да се засади дрво када се дете роди. Пошто то нисам могао да остварим, решио сам да поставим клупу. Желео сам и по рођењу другог детета да урадим исту ствар, међутим нису дозволили да се поставља плочица јер би то, наводно, представљало присвајање клупе - додаје Милан.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas