· · Коментари: 0
Неразјашњено

Ово је једна од највећих МИСТЕРИЈА свих времена, али се о њој врло мало говори! (ВИДЕО)

Колапс држава, градова, цивилизација Бронзаног доба био је муњевит, али нико не зна зашто

1597842919_bronyano-doba-1.jpg
Фото:"Депозит"

Многи градови, па и државе, моћне империје су пропадале, разаране ратовима, миграцијама, али никада се није десило да, као што је то био случај у касном Бронзаном добу, нестану, за изузетно кратко време, скоро истовремено, целе насеобине, градови, државе у  целом, тада познатом свету!

Оно што је још чудније не постоје никакви записи, па чак ни предања о томе шта је то што је могло да задеси, за то време, изузетно напредне цивилизације, које су за собом оставиле велелепне грађевине (већином све у рушевинама) уметничка дела непролазне вредности.

Фото:"Депозит"

Пропале су, једноставно нестале, земље у Средоземљу, Кавказу, Азији. Између 1205. и 1150. године пре нове ере пропало је између осталог Микенство краљевство, Хетитско краљевствоу Анадолији, Ново краљевство у Сирији и Ханану, моћно краљевство Угарита, Ново-египатско краљевство. Не постоји ни један град између Грчке и Газе да није разорен! Сва су била економски моћна са бројном и добро наоружаном армијом.


Теорија има више. Али, ако је све било дело једне армије која је све похарала, како је могуће да није остало трага о томе? Зашто је човечанство отишло два корака уназад? Ко је разорио Микену и зашто није наставио ту да живи, искористи њена културна и свакојака блага? Која је то сила могла да поруши тако муњевито утврђене градове и са којим оружјем?

Прочитајте још: Тражите је на ПОГРЕШНОМ месту! Вељко тврди да се АТЛАНТИДА налази на дну ДУНАВА, поседује и ДОКАЗЕ

То "мрачно доба" у коме је дошло до стагнације људског рода, трајало је око два века! Тек са појавом неохетитских краљевстава, ново-асирске државе, дошло је до помака. Али, ни тада нико није записао бар ни народно предање, легенду шта се заправо десило?

Фото:"Депозит"

Одговор који дају неки истраживачи је јасан - нису ништа могли да напишу јер нико није могао да посведочи о разарањима! Зашто? Која је то мистериозна сила човечанство вратила у мрачно доба? И да ли је "неко нешто исправљао"?

Прочитајте још: Никад откривена мистерија: Да ли сте знали да чудесна конструкција пирамида има НЕВЕРОВАТНА СВОЈСТВА? (ВИДЕО)

И зашто је Месопотамија поштеђена? 

За крај остаје и питање да ли је могуће да је била нека природна катастрофа, незапамћени земљотрес, нека врста урагана, магнетних поља. И зашто нико није, бар у пећни нацртао неку слику, неки делић тог ужаса!

                                         Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.