Oglas
· · Komentari: 0
Nerazjašnjeno

Ovo je jedna od najvećih MISTERIJA svih vremena, ali se o njoj vrlo malo govori! (VIDEO)

Kolaps država, gradova, civilizacija Bronzanog doba bio je munjevit, ali niko ne zna zašto

1597842919_bronyano-doba-1.jpg
Foto:"Depozit"
Oglas

Mnogi gradovi, pa i države, moćne imperije su propadale, razarane ratovima, migracijama, ali nikada se nije desilo da, kao što je to bio slučaj u kasnom Bronzanom dobu, nestanu, za izuzetno kratko vreme, skoro istovremeno, cele naseobine, gradovi, države u  celom, tada poznatom svetu!

Ono što je još čudnije ne postoje nikakvi zapisi, pa čak ni predanja o tome šta je to što je moglo da zadesi, za to vreme, izuzetno napredne civilizacije, koje su za sobom ostavile velelepne građevine (većinom sve u ruševinama) umetnička dela neprolazne vrednosti.

Foto:"Depozit"

Propale su, jednostavno nestale, zemlje u Sredozemlju, Kavkazu, Aziji. Između 1205. i 1150. godine pre nove ere propalo je između ostalog Mikenstvo kraljevstvo, Hetitsko kraljevstvou Anadoliji, Novo kraljevstvo u Siriji i Hananu, moćno kraljevstvo Ugarita, Novo-egipatsko kraljevstvo. Ne postoji ni jedan grad između Grčke i Gaze da nije razoren! Sva su bila ekonomski moćna sa brojnom i dobro naoružanom armijom.


Teorija ima više. Ali, ako je sve bilo delo jedne armije koja je sve poharala, kako je moguće da nije ostalo traga o tome? Zašto je čovečanstvo otišlo dva koraka unazad? Ko je razorio Mikenu i zašto nije nastavio tu da živi, iskoristi njena kulturna i svakojaka blaga? Koja je to sila mogla da poruši tako munjevito utvrđene gradove i sa kojim oružjem?

Pročitajte još: Tražite je na POGREŠNOM mestu! Veljko tvrdi da se ATLANTIDA nalazi na dnu DUNAVA, poseduje i DOKAZE

To "mračno doba" u kome je došlo do stagnacije ljudskog roda, trajalo je oko dva veka! Tek sa pojavom neohetitskih kraljevstava, novo-asirske države, došlo je do pomaka. Ali, ni tada niko nije zapisao bar ni narodno predanje, legendu šta se zapravo desilo?

Foto:"Depozit"

Odgovor koji daju neki istraživači je jasan - nisu ništa mogli da napišu jer niko nije mogao da posvedoči o razaranjima! Zašto? Koja je to misteriozna sila čovečanstvo vratila u mračno doba? I da li je "neko nešto ispravljao"?

Pročitajte još: Nikad otkrivena misterija: Da li ste znali da čudesna konstrukcija piramida ima NEVEROVATNA SVOJSTVA? (VIDEO)

I zašto je Mesopotamija pošteđena? 

Za kraj ostaje i pitanje da li je moguće da je bila neka prirodna katastrofa, nezapamćeni zemljotres, neka vrsta uragana, magnetnih polja. I zašto niko nije, bar u pećni nacrtao neku sliku, neki delić tog užasa!

                                         Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas