Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАРОДНА ВЕРОВАЊА

СО за столом носи посебну СИМБОЛИКУ! Ево када и на које ЛОШЕ ЗНАКЕ указује

У стара времена, сол је била скоро злата вредна, можда су се из тог разлога појавила разна сујеверја

1684270543_1670404394_shutterstock_1044421507.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Лоши знаци

Да ли вам је комшија тражио со на зајам? То је веома лош знак. Према дугогодишњем народном веровању, со је немогуће позајмити јер је то симбол сиромаштва.

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

Случајно су сломили пун соланик? Будите сигурни да очекујте скандале у породици или непријатне вести које наговештавају невоље. Покушајте да не дате сољенку другој особи за столом. У овом случају ризикујете да изгубите срећу у послу. Дуго се веровало да куповина соли у суботу и понедељак доноси несрећу и озлоглашене потешкоће у кућу „на руку“.

Добри знаци

Узгред, постоје и добри знаци повезани са сољу. На пример, традиција давања сланика новорођеном детету је шарм. Не користи се док дете не порасте.

Прочитајте још: Ојачајте стабљику ОРХИДЕЈЕ препаратом са белим луком (РЕЦЕПТ)

Случајно сте сипали со уместо шећера у чај или кафу - немојте се замерити. Ово је добар знак, предвиђа добре промене у вашем животу.

У души су ми се појавиле клице сумње да су те размазили – загрејтњ со у тигању. Ако је добила тамну боју, онда су страхови потврђени.

Када прославља домаћин прво треба да поспе степенице сољу. Према легенди, мрачне силе ће напустити ваш дом.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas