· · Komentari: 0
NARODNA VEROVANJA

SO za stolom nosi posebnu SIMBOLIKU! Evo kada i na koje LOŠE ZNAKE ukazuje

U stara vremena, sol je bila skoro zlata vredna, možda su se iz tog razloga pojavila razna sujeverja

1684270543_1670404394_shutterstock_1044421507.jpg
Foto: Shutterstock

Loši znaci

Da li vam je komšija tražio so na zajam? To je veoma loš znak. Prema dugogodišnjem narodnom verovanju, so je nemoguće pozajmiti jer je to simbol siromaštva.

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite

Slučajno su slomili pun solanik? Budite sigurni da očekujte skandale u porodici ili neprijatne vesti koje nagoveštavaju nevolje. Pokušajte da ne date soljenku drugoj osobi za stolom. U ovom slučaju rizikujete da izgubite sreću u poslu. Dugo se verovalo da kupovina soli u subotu i ponedeljak donosi nesreću i ozloglašene poteškoće u kuću „na ruku“.

Dobri znaci

Uzgred, postoje i dobri znaci povezani sa solju. Na primer, tradicija davanja slanika novorođenom detetu je šarm. Ne koristi se dok dete ne poraste.

Pročitajte još: Ojačajte stabljiku ORHIDEJE preparatom sa belim lukom (RECEPT)

Slučajno ste sipali so umesto šećera u čaj ili kafu - nemojte se zameriti. Ovo je dobar znak, predviđa dobre promene u vašem životu.

U duši su mi se pojavile klice sumnje da su te razmazili – zagrejtnj so u tiganju. Ako je dobila tamnu boju, onda su strahovi potvrđeni.

Kada proslavlja domaćin prvo treba da pospe stepenice solju. Prema legendi, mračne sile će napustiti vaš dom.

Bonus video:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.