Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БОЛАН РАСТАНАК

БИЛИ СУ КАО БРАЋА: Пол Макартни открио ПРАВУ ПРИЧУ иза распада Битлса (ФОТО)

Иако је прошло много времена, ипак је био шок када је Сир Пол Макартни најавио распад групе Битлси у априлу 1970. године, заједно са детаљима свог деби соло албума

1634216482_profimedia-0277592330.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Ово саопштење за штампу је навело многе да мисле да је Макартни одговоран за раскид. Али, недавно је открио да је, заправо, потицао од другог члана бенда.

Прочитајте још: Шумадинац који је оженио Албанку открива како се бира МЛАДА: "Оде се узме се, није да се изабере, већ..."

Ко је крив?

Више од пет деценија откако су Битлси отишли ​​сваким својим путем, фанови су и даље знатижељни зашто се култни бенд одлучио за раскид. У новом интервјуу за ББЦ, легендарни певач и текстописац Сир Пол Макартни открио је да је Џон Ленон "подстакао" распад Битлса - деценију након што се бенд први пут окупио.

"Нисам ја подстакао раскол. То је био наш Џони." „Ја нисам особа која је подстакла поделу“, рекао је он. „О не, не, не. Џон је једног дана ушао у собу и рекао: „Одлазим из Битлса.“ Затим је додао: „То је прилично узбудљиво, више личи на развод.“ А онда смо остали да покупимо комаде “, рекао је Макартни.

Морао сам да се борим, а једини начин на који сам могао да се борим био је да тужим остале Битлсе

На питање да ли је бенд могао да настави без Џона Ленона, Макартни је одговорио: "Могло је." „Поента је заиста била у томе да је Џон стварао нови живот са Јоко и да је хтео ... да лежи у кревету недељу дана у Амстердаму ради мира. С тим се није могло расправљати. То је био најтежи период у мом животу ", рекао је Макартни.

„Ово је био мој бенд, ово је био мој посао, ово је био мој живот. Желео сам да се то настави. Мислио сам да радимо неке прилично добре ствари - Abbey Road, Let It Be, није лоше - и мислио сам да можемо да наставимо. "

Није само Јоко крива

Није први пут да је Макартни говорио о овом тренутку који мења живот (и вероватно неће бити последњи). У другом интервјуу за ББЦ 2016. године, он је рекао репортеру да ће „то трајати само 10 година“, мислећи можда на тензије унутар бенда.

Годинама је Јоко Оно била крива за изазивање раздора између Џона Ленона и Пола Макартнија. Међутим, када је менаџер Ален Клеин ушао у мешавину, то је такође довело до трвења. Макартни је одбио да се придружи Клеину, па је чак и тужио своје колеге из бенда како би им „спасио“ музику, како је рекао за ГК 2020. У истом интервјуу, Макартни је рекао да је идеја да је он подстакао распад „болна“ заблуда.

„Морао сам да се борим, а једини начин на који сам могао да се борим био је да тужим остале Битлсе, јер су они ишли са Клеином. И захвалили су ми на томе годинама касније. "

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas