Oglas
· · Komentari: 0
BOLAN RASTANAK

BILI SU KAO BRAĆA: Pol Makartni otkrio PRAVU PRIČU iza raspada Bitlsa (FOTO)

Iako je prošlo mnogo vremena, ipak je bio šok kada je Sir Pol Makartni najavio raspad grupe Bitlsi u aprilu 1970. godine, zajedno sa detaljima svog debi solo albuma

1634216482_profimedia-0277592330.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Ovo saopštenje za štampu je navelo mnoge da misle da je Makartni odgovoran za raskid. Ali, nedavno je otkrio da je, zapravo, poticao od drugog člana benda.

Pročitajte još: Šumadinac koji je oženio Albanku otkriva kako se bira MLADA: "Ode se uzme se, nije da se izabere, već..."

Ko je kriv?

Više od pet decenija otkako su Bitlsi otišli ​​svakim svojim putem, fanovi su i dalje znatiželjni zašto se kultni bend odlučio za raskid. U novom intervjuu za BBC, legendarni pevač i tekstopisac Sir Pol Makartni otkrio je da je Džon Lenon "podstakao" raspad Bitlsa - deceniju nakon što se bend prvi put okupio.

"Nisam ja podstakao raskol. To je bio naš Džoni." „Ja nisam osoba koja je podstakla podelu“, rekao je on. „O ne, ne, ne. Džon je jednog dana ušao u sobu i rekao: „Odlazim iz Bitlsa.“ Zatim je dodao: „To je prilično uzbudljivo, više liči na razvod.“ A onda smo ostali da pokupimo komade “, rekao je Makartni.

Morao sam da se borim, a jedini način na koji sam mogao da se borim bio je da tužim ostale Bitlse

Na pitanje da li je bend mogao da nastavi bez Džona Lenona, Makartni je odgovorio: "Moglo je." „Poenta je zaista bila u tome da je Džon stvarao novi život sa Joko i da je hteo ... da leži u krevetu nedelju dana u Amsterdamu radi mira. S tim se nije moglo raspravljati. To je bio najteži period u mom životu ", rekao je Makartni.

„Ovo je bio moj bend, ovo je bio moj posao, ovo je bio moj život. Želeo sam da se to nastavi. Mislio sam da radimo neke prilično dobre stvari - Abbey Road, Let It Be, nije loše - i mislio sam da možemo da nastavimo. "

Nije samo Joko kriva

Nije prvi put da je Makartni govorio o ovom trenutku koji menja život (i verovatno neće biti poslednji). U drugom intervjuu za BBC 2016. godine, on je rekao reporteru da će „to trajati samo 10 godina“, misleći možda na tenzije unutar benda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objava koju deli The Beatles (@thebeatles)

Godinama je Joko Ono bila kriva za izazivanje razdora između Džona Lenona i Pola Makartnija. Međutim, kada je menadžer Alen Klein ušao u mešavinu, to je takođe dovelo do trvenja. Makartni je odbio da se pridruži Kleinu, pa je čak i tužio svoje kolege iz benda kako bi im „spasio“ muziku, kako je rekao za GK 2020. U istom intervjuu, Makartni je rekao da je ideja da je on podstakao raspad „bolna“ zabluda.

„Morao sam da se borim, a jedini način na koji sam mogao da se borim bio je da tužim ostale Bitlse, jer su oni išli sa Kleinom. I zahvalili su mi na tome godinama kasnije. "

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas