Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖИВОТНА ПРИЧА

Девојчица која је изгледом очарала Стивена Спилберга: Била је МИЉЕНИЦА ХОЛИВУДА, а са 12 година умрла је ЈЕЗИВОМ СМРЋУ

Једна од највећих холивудских трагедија везује се за име малене Хедер О'Рурк, која је преминула када је пред њом тек била слава.

1640769896_profimedia-0583476505.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Хедер О'Рурк је америчка глумица која је умрла са непуних 13 година. Била је рођена 27. децембра 1975. године, а преминула је првог дана фебруара 1988. године. Малена Хедер одрастала је у предграђу Сан Дијега, а осим родитеља, имала је старију сестру Тами, која је такође била глумица.

Њена краткотрајна, али велика слава уследила је захваљујући Стивену Спилбергу, који је у једном интервјуу објаснио је да је да је тражио "четворогодишње дете које је сан сваке мајке" за главну улогу у свом хорор филму "Полтергајст" из 1982. године.

Прочитајте још: Једна порука одвела га је право у СМРТ: Навршава се осам година од НЕСРЕЋЕ у којој је ПОГИНУО Пол Вокер

Када је Спилберг угледао Хедер како руча са мајком, одмах јој је понудио улогу у "Полтергајсту", а малена Хедер је тада надмашила и Дру Баримор, која је била кандидаткиња за улогу, а уједно и Спилбергова кумица.

Одглумивши Керол Ен Фрилинг у филму из 1982. године, чинило се да је слава пред њом. Девојчица је добила одличне критике, а уследиле су и наредне улоге у овој хорор франшизи, те је глумила у другом и трећем делу "Полтергајста", из 1986. и 1988. године. Последњи наставак објављен је постхумно. 

Фото: Профимедиа

Хедер је глумила и на телевизији, у серији "Срећни дани", ситкому "Вебстер", као и у филму "Преживљавање: Породица у кризи".

Почетком 1987. године, мала Хедер се разболела, а тек касније су јој дијагностиковали Кронову болест. Примала је њекције кортизона како би се лечила, и то док је снимала трећи део "Полтергајста". Ове ињекције су утицале на то да јој лице отекне у пределу образа, што је, по речима Хедерине мајке, много утицало на девојчицу.

Фото: Профимедиа

31. јануара 1988. године Хедер је имала симптоме сличне грипу. Следећег јутра је колабирала у свом дому, а одмах је превезена у болницу. Имала је срчани напад, а када је стигла у болницу, дијагностиковали су јој стенозу (сужење) црвеа. Одмах су је оперисали, а иако је преживела операцију, услеио је нови срчани напад који малена Хедер није преживела. 

Доктор са калифорнијског универзитета изјавио је да је њена смрт необична, јер није имала симптоме болести црева. Како је тада истакао, очекивало би се да се тегобе јаве раније, а не тако изненада.

Хедер је преминула неколико дана пре премијерног приказивања трећег дела "Полтергајста", а сахрањена је дан након премијере.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas