· · Komentari: 0
ŽIVOTNA PRIČA

Devojčica koja je izgledom očarala Stivena Spilberga: Bila je MILJENICA HOLIVUDA, a sa 12 godina umrla je JEZIVOM SMRĆU

Jedna od najvećih holivudskih tragedija vezuje se za ime malene Heder O'Rurk, koja je preminula kada je pred njom tek bila slava.

1640769896_profimedia-0583476505.jpg
Foto: Profimedia

Heder O'Rurk je američka glumica koja je umrla sa nepunih 13 godina. Bila je rođena 27. decembra 1975. godine, a preminula je prvog dana februara 1988. godine. Malena Heder odrastala je u predgrađu San Dijega, a osim roditelja, imala je stariju sestru Tami, koja je takođe bila glumica.

NJena kratkotrajna, ali velika slava usledila je zahvaljujući Stivenu Spilbergu, koji je u jednom intervjuu objasnio je da je da je tražio "četvorogodišnje dete koje je san svake majke" za glavnu ulogu u svom horor filmu "Poltergajst" iz 1982. godine.

Pročitajte još: Jedna poruka odvela ga je pravo u SMRT: Navršava se osam godina od NESREĆE u kojoj je POGINUO Pol Voker

Kada je Spilberg ugledao Heder kako ruča sa majkom, odmah joj je ponudio ulogu u "Poltergajstu", a malena Heder je tada nadmašila i Dru Barimor, koja je bila kandidatkinja za ulogu, a ujedno i Spilbergova kumica.

Odglumivši Kerol En Friling u filmu iz 1982. godine, činilo se da je slava pred njom. Devojčica je dobila odlične kritike, a usledile su i naredne uloge u ovoj horor franšizi, te je glumila u drugom i trećem delu "Poltergajsta", iz 1986. i 1988. godine. Poslednji nastavak objavljen je posthumno. 

Foto: Profimedia

Heder je glumila i na televiziji, u seriji "Srećni dani", sitkomu "Vebster", kao i u filmu "Preživljavanje: Porodica u krizi".

Početkom 1987. godine, mala Heder se razbolela, a tek kasnije su joj dijagnostikovali Kronovu bolest. Primala je njekcije kortizona kako bi se lečila, i to dok je snimala treći deo "Poltergajsta". Ove injekcije su uticale na to da joj lice otekne u predelu obraza, što je, po rečima Hederine majke, mnogo uticalo na devojčicu.

Foto: Profimedia

31. januara 1988. godine Heder je imala simptome slične gripu. Sledećeg jutra je kolabirala u svom domu, a odmah je prevezena u bolnicu. Imala je srčani napad, a kada je stigla u bolnicu, dijagnostikovali su joj stenozu (suženje) crvea. Odmah su je operisali, a iako je preživela operaciju, usleio je novi srčani napad koji malena Heder nije preživela. 

Doktor sa kalifornijskog univerziteta izjavio je da je njena smrt neobična, jer nije imala simptome bolesti creva. Kako je tada istakao, očekivalo bi se da se tegobe jave ranije, a ne tako iznenada.

Heder je preminula nekoliko dana pre premijernog prikazivanja trećeg dela "Poltergajsta", a sahranjena je dan nakon premijere.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.