· · Коментари: 0
БИТНА РАЗЛИКА

ХИТ! Један близанац је јео само МЕСО, а други постао ВЕГАН - Изгледају ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ (ФОТО)

Браћа су се подвргла занимљивом експерименту.

1639987617______2565png.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб

Хуго је јео само веганску храну и придржавао се веганске дијете, док је његов брат близанац Рос јео сву храну са великом количином меса, а онда су после 12 недеља стигли резултати.

Хуго и Рос Турнер су близанци који су одлучили да направе истраживање на својим телима, односно како се оно мења на одређеном начин исхране.

Прочитајте још: ДРАМАТИЧНО БЕКСТВО ОДБОЈКАШИЦЕ: "Госпођо, муж има право да вас бије једном годишње" (ФОТО)

Дванаест недеља Хуго (лево на фотографијама) јео је само веганску храну и придржавао се веганске дијете, док је његов брат близанац јео сву храну са великом количином меса, како би установили разлику, преноси ББЦ.

У томе су им помогли професори са Универзитета "Кинг Колеџ" у Лондону, који су пратили њихову тежину, холестерол, телесну масноћу и много других ствари. Будући да су једнојајчани близанци, идеални су за истраживање како дијете утичу на тело.

Уз прописану исхрану, имали су тренинге издржљивости пет до шест пута недељно, како би се припремили за будуће експедиције.

Обојица су јела исти број калорија, али им се храна разликовала у саставу. Након 12 недеља веганске дијете, Хугов холестерол се смањио, па је он имао више енергије која није падала током дана јер му ниво шећера у крви није толико падао као пре.

Уз све то, његов ментални фокус био је много бољи, али постајале су и одређене негативне последице. Из њему непознатог разлога, изгубио је либидо, али напомиње се да се то може разликовати од особе до особе.

Рос, који је истраживање започео са 79 килограма и 13 посто масноће, добио је четири килограма мишића и готово два килограма масноће, што је повећало његову масноћу на 15 одсто, па је истраживање завршио са тежином од 85 килограма. Његов холестерол остао је исти током целог истраживања.

После овог периода, близанци су желели да наставе истраживање како би добили што прецизније резултате. Они желе да њихово истраживање траје бар шест месеци, па све до године дана.

Научници су такође прикупили фекалне узорке пре и након истраживања и открили занимљиве ствари. Хугови микробиоми боље су штитили од хроничних болести као што су гојазност и дијабетес типа 2, што доказује да веганска исхрана погодује одржавању здравог микробиома. Али, и код Роса уочени су учинци на микроорганизме који су се мало променили.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.