Oglas
· · Komentari: 0
BITNA RAZLIKA

HIT! Jedan blizanac je jeo samo MESO, a drugi postao VEGAN - Izgledaju POTPUNO DRUGAČIJE (FOTO)

Braća su se podvrgla zanimljivom eksperimentu.

1639987617______2565png.png
Foto: Printskrin/Jutjub
Oglas

Hugo je jeo samo vegansku hranu i pridržavao se veganske dijete, dok je njegov brat blizanac Ros jeo svu hranu sa velikom količinom mesa, a onda su posle 12 nedelja stigli rezultati.

Hugo i Ros Turner su blizanci koji su odlučili da naprave istraživanje na svojim telima, odnosno kako se ono menja na određenom način ishrane.

Pročitajte još: DRAMATIČNO BEKSTVO ODBOJKAŠICE: "Gospođo, muž ima pravo da vas bije jednom godišnje" (FOTO)

Dvanaest nedelja Hugo (levo na fotografijama) jeo je samo vegansku hranu i pridržavao se veganske dijete, dok je njegov brat blizanac jeo svu hranu sa velikom količinom mesa, kako bi ustanovili razliku, prenosi BBC.

U tome su im pomogli profesori sa Univerziteta "King Koledž" u Londonu, koji su pratili njihovu težinu, holesterol, telesnu masnoću i mnogo drugih stvari. Budući da su jednojajčani blizanci, idealni su za istraživanje kako dijete utiču na telo.

Uz propisanu ishranu, imali su treninge izdržljivosti pet do šest puta nedeljno, kako bi se pripremili za buduće ekspedicije.

Obojica su jela isti broj kalorija, ali im se hrana razlikovala u sastavu. Nakon 12 nedelja veganske dijete, Hugov holesterol se smanjio, pa je on imao više energije koja nije padala tokom dana jer mu nivo šećera u krvi nije toliko padao kao pre.

Uz sve to, njegov mentalni fokus bio je mnogo bolji, ali postajale su i određene negativne posledice. Iz njemu nepoznatog razloga, izgubio je libido, ali napominje se da se to može razlikovati od osobe do osobe.

Ros, koji je istraživanje započeo sa 79 kilograma i 13 posto masnoće, dobio je četiri kilograma mišića i gotovo dva kilograma masnoće, što je povećalo njegovu masnoću na 15 odsto, pa je istraživanje završio sa težinom od 85 kilograma. NJegov holesterol ostao je isti tokom celog istraživanja.

Posle ovog perioda, blizanci su želeli da nastave istraživanje kako bi dobili što preciznije rezultate. Oni žele da njihovo istraživanje traje bar šest meseci, pa sve do godine dana.

Naučnici su takođe prikupili fekalne uzorke pre i nakon istraživanja i otkrili zanimljive stvari. Hugovi mikrobiomi bolje su štitili od hroničnih bolesti kao što su gojaznost i dijabetes tipa 2, što dokazuje da veganska ishrana pogoduje održavanju zdravog mikrobioma. Ali, i kod Rosa uočeni su učinci na mikroorganizme koji su se malo promenili.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas