Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УЖАС

ДРАМАТИЧНО БЕКСТВО ОДБОЈКАШИЦЕ: "Госпођо, муж има право да вас бије једном годишње" (ФОТО)

Најбоља рукометашица Ирана нестала је током Светског првенства у Шпанији и затражила политички азил.

1639902550_11566-600.png
Фото: Принтскрин/Твитер
Oglas

Све чешће се дешава да током великих спортских догађаја нестају спортисти из сиромашних земаља. Тако је током Светског првенства за рукометашице у Шпанији нестало неколико спортисткиња.

Исмевање пред одлазак у Шпанију

Ни трага ни гласа нема од пет рукометашица Камеруна, али и најбоље играчице Ирана.

У питању је Шагајег Бапири (30) која је блистала у дресу Ирана, међутим њена репрезентација је турнир завршила на претпоследњем месту, а она је одлучила да се не врати кући. Одлазак на Светско првенство у Шпанију био јој је само начин како би затражила азил пошто је у Ирану “невидљива”.

Тако ниједна ТВ станица из Ирана није емитовала наступ рукометашица, пошто и иначе не преносе спортска такмичења код дама, док Бапири истиче и да су их пред полазак исмевали.

- Само ћете нас брукати, боље да не идете... - наводно су јој рекли навијачи, преноси Мондо.

Прочитајте још: Мама је жигосана као ПРЕЉУБНИЦА јер не личим на њу, а испоставило се да сам ЗАМЕЊЕНА на рођењу (ФОТО)

Исповест за медије

Након што је Бапири “нестала” у Шпанији, затражила је политички азил, а потом се огласила за “Глас Америке”. Испричала је потресне детаље које свет до сада можда није знао, као и са каквим све проблемима се носила пошто је одлучила да се бави рукометом у Ирану.

- Наша ноћна мора почела је и пре одласка на Светско првенство. Када је објављен списак позваних играчица, недостајале су две најбоље рукометашице које имамо у Ирану. Била сам шокирана. У почетку сам мислила да је то само грешка Савеза. Коначно, касније се на ову тему појавио и текст у којем се оправдано критиковао изостанак две девојке. Овај текст је подељен на друштвеним мрежама и ја сам се сложила са оним што је написано, због чега сам исти текст “лајковала”, као и неке друге рукометашице. Следећег дана представник нашег Савеза је почео да нас напада и да виче. Претили су нам да ни ми нећемо отићи у Шпанију на Светско првенство и да ће нас обрисати са списка. На крају сам ја почела да говорим. Рекла сам да не могу тако да нас третирају због једног лајка и због нашег мишљења - рекла је рукометашица Ирана.

Након тога су јој тражили да се извини, што је одбила.

- Онда је почео још један скандал. Један од наших тренера хтео је да све рукометашице које су лајковале текст буду склоњене са списка. Након дугих расправа, враћене смо на тренинге, али смо биле узнемирене. Лично сам се осећала немоћно, поготово јер ми је речено да имам два дана да им покажем да заслужујем да идем на Светско првенство. На крају сам се спасила, остала сам на списку.
Бапири не жели да се врати у Иран јер каже да се тамо “догађа нешто лоше што не може да прихвати”, пошто је за 30 година живота у овој земљи видела свашта.

- Толико је ограничења за жене у Ирану... Не знам ни како да вам то објасним. Много патимо у Ирану. У иранском друштву постоји огромна разлика између мушкараца и жена. Да вам наведем један пример који нема везе са спортом. Моју кошминицу у Ирану редовно је тукао муж. Кад је коначно поднела тужбу против њега, судија јој је рекао: “Госпођо, у Ирану муж има право да вас туче једном годишње”. Након тог одговора та жена је одустала од развода, адсвоката, свега. Била је тако шокирана - испричала је рукометашица Ирана.

Њој се на Светском првенству десила и велика непријатност.

- На нашој првој утакмици на Светском првенству противник ми је несвесно скинуо “вео” са главе. Не можете ни да замислите како ме је након тога нагрдио селектор, иако се касније догађало то и другим играчицама. Друге је мирно упозоравао да пазе на то да им не падне вео с главе, а на мене је викао. Кад су ми “изашла” два прамена косе, он је почео да вришти. Рекла сам му да ми у Ирану на силу морамо да прихватимо хиџаб, иако се не слажемо с њим, али овде, током утакмица, нисам била крива. Случајно ме противник повукао и вео ми је спао. Све у свему, не могу да прихватим да ме тако третирају, зато сам затражила азил и одлучила да останем у Шпанији.

(Блиц)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas