Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Tешко је упознати љубав свог живота": Девојка је одлучила да ПУШТА БРАДУ и за то има СНАЖАН разлог (ФОТО)

Након што су је годинама мучили насилници, Харнаам Каур, 31, донела је храбру одлуку да пусти своје длачице на лицу да бујају и сада је постала глобална инспирација

1646671053____nb_______________--nb.png
Фото: Принтскрин/Инстаграм
Oglas

Исповест Харнаам Каур, многе је натерала да се пред Осми март запитају о свим изазовима са којима се суочавају жене које не спадају у класичне стандарде лепоте. 

"Када сам имала 14 година, откуцала сам поруку о самоубиству на компјутеру у школској библиотеци и одштампала је. Неке девојке су је узеле пре мене и прочитале – а знате ли шта су онда урадиле? Смејале су се. Нисам мислила да ћу доживети шеснаести рођендан, али сада сам жена од 31 годину која пушта браду. Понекад се питам: „Како сам доспела овде?“

Свакодневно малтретирање

"Рођена сам у Лондону и тамо сам одрасла са мамом, татом и млађим братом. И ван школе, моје васпитање је било одлично. Родитељи су ме водили на сајмове и тематске паркове, које сам волела. Имали смо пикнике у парку, забавне породичне вечери и рођенданске забаве, а проводили смо време са нашим рођацима, али када нисам била код куће, био је пакао на земљи. Малтретирање је почело када сам била у вртићу јер сам била тиха, смеђа Сик девојчица са дугим плетеницама, која је била лака мета."

Прочитајте још: "Дечко ме је ОДБИО КАО МУШКАРЦА, али након што сам се претворила у жену, ОДМАХ СЕ ЗАЉУБИО" (ФОТО/ВИДЕО)

"И што се моје тело више мењало, било је горе. Када је наступио пубертет, доста сам се угојила. Онда, када сам имала 11 година, почеле су ми расти длаке око грла. Провела сам толико сати стискајући зубе од болова док је козметичарка покушавала да буде нежна. Моја мама је мислила, као и ја, да је уклањање длака најбоља ствар коју можемо да урадимо јер би то спречило људе да ме малтретирају. Али није."

Ја сам пансексуалка, што значи – није важно каква је твоја сексуалност или пол, волим те таквог какав јеси

Након вишегодишњег малтретирања Харнаам је одличила да донесе драстичну одлуку.

"Било је потребно много снаге, али помислила сам: „Могу или да наставим да покушавам да се уклопим или могу да будем ја.”

Компликован љубавни живот

"Када сам коначно напустила школу, мучила сам се да нађем посао. Радила сам неке послове у агенцији, радила за пошту и као дадиља, али ништа од тога није било добро. Онда сам се са 21 верила. Никада га нисам ни срела, али неко из локалног храма Сика је организовао да упознам човека у Индији. Пошто сам заиста желела везу, и у то време желела да имам децу, одлучила сам се на то. То би некима могло звучати лудо, али у нашој култури то није необично."

"Дан када сам га срела био је врло формалан и девет дана касније били смо верени. Није коментарисао моје длаке на лицу, али одједном су се појавиле препреке. Није ми било дозвољено да се шминкам нити да имам тетоваже и пирсинг. Онда ми је рекао да ме никада неће дирати ако сазна да нисам невина. Раскинула сам с њим два месеца пре него што смо требали да се венчамо и никад се нисам осврнула."

"Од тада сам се полако удаљила од религије и постала духовнији. И како сам почела у потпуности да прихватам себе онакву каква јесам, почела сам да објављујем ситнице на друштвеним мрежама. 2014. године један новинар је ступио у контакт са мном да уради интервју и када је објављен, мој Инстаграм је експлодирао."

"Године 2016. замолили су ме да се појавим на модној писти током Лондонске недеље моде за драгуљарицу Мариану Харутуниан. Од тада сам била на насловницама многих модних часописа".

"Такође се лежерно забављам. Ја сам пансексуалка, што значи „срце, а не делови“ – није важно каква је твоја сексуалност или пол, волим те таквог какав јеси. Али треба ми неко отвореног ума ко жели да остане, а ја имам проблема да то пронађем."

"Неки људи ме третирају као фантазију или фетиш, као да желе да ме „пробају“. Може бити тешко одредити ко је заиста заинтересован за мене."

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas