· · Коментари: 0
ИНТЕРНЕТ НАСИЉЕ

"Је л' си руководила шминкерским водом": Александра је објавила СЛИКУ У УНИФОРМИ због које је добила ГНУСНЕ УВРЕДЕ (ФОТО)

Друштвене мреже, осим што су непресушни извор забаве и корисних информација, често су и место на коме вербално насиље доживљава свој врхунац.

1644325371_ALEK.jpg
Фото: Принтскрин/Твитер

Недавно је на друштвеној мрежи "Твитер" корисница Александра Војводић искусила шта све интернет насиље заправо подразумева, а повод гнусним коментарима других људи била је једна сасвим безазлена фотографија.

Прочитајте још: "Ругобо, спалићу ти кућу": Светлана живи у Обреновцу, има албинизам и због тога свакодневно трпи булинг (ФОТО)

Наиме, Александра је поделила своју фотографију у униформи и написла: "Извињавам се свима којима је засметала ова фотографија, па су ме пријавили. Напустила сам војску, а ово је када сам добила потпоручнички чин. Као што рекох, нисам генерал, али имам поглед окренут будућности."

Иако многима није јасно шта је то што је засметало многима на овој наизглед обичној фотографији, један корисник "Твитера" дао је следеће образложење:

Ако ниси више у униформи глупо је да објављујеш... вољно!

Међутим, Александра је потом објавила негативне коментаре који су били на рачун тога што је напустила војску, али и тога да се њен професионализам доводи у питање, само због тога што је женско.

"Ниси ваљда очекивала да те наградимо аплаузима што си окренула леђа својој домовини која није жалила да те нечему научи и вероватно обезбеди миран и лагодан живот, јер шта би једна ишколована жена могла да ради у војсци него да нешто пискара за добре паре", био је један од коментара.

"Зашто си се уписала на академију ниси ваљда очекивала да научиш да чуваш овце", још један је у низу негативних коментара.

"Је л су руководила шминкерским водом?"

Ипак, и поред гомиле негативнихи увредљивих коментара, нашли су се и они пуни подршке.

"Толико је лепа ова фотографија да не могу да верујем да је неком могла да засмета!"

"Ова слика може да смета искључиво непријатељу!"

"Фотографија за понос. А овима што смета, може само то, да им смета! Много је ружно бити љубоморан и завидан."

"Мени је ово прелепо. У моје време девојке нису служиле војску, али сам током бројних посета Израелу видео да тамо војни рок служе и девојке. Не знам зашто би ова фотографија могла неком да смета, али побуде тих који се буне прилично су јасне."

Зауставите насиље

На крају ове приче, важно је схватити једну поруку: интернет насиље је насиље као и свако друго вербално, физичко, психичко, па и сексуално. Важно је препознати га, и на време спречити.

Ако мислите да сте жртва насиља, први корак је да потражите помоћ од особе којој верујете, а неопходно је и да се о томе јавно говори.

Ако се насиље дешава на друштвеној мрежи, блокирајте насилнике и да пријавите негативне коментаре тој друштвеној мрежи. Компаније морају да штите своје кориснике, а од помоћи су и сакупљени докази – поруке и слике које доказују да сте били изложени насиљу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.