· · Коментари: 0
ИСТИНИТО

"Муж ме је сликао 1992. и рекао да је ово ПОСЛЕДЊА НОЋ КОЈУ ЋУ ПРОВЕСТИ ЖИВА, а ево где сам САДА" (ФОТО)

"Ја сам јака, ја сам непобедива и могу све. Ја сам жена и ја сам мајка!" Причу ове жене вреди послушати.

1656583223_slika.JPG
Фото: Принтскрин / Фацебоок / Тим Схарп

На данашњи дан сваке године волим да поделим мали део наше приче у нади да ће она охрабрити друге.

Првог фебруара 1992. године побегла сам из насилног брака. Ова слика настала је ноћ пре него што сам побегла. Не знам како сам преживела ту ноћ. Муж је фотографисао, рекавши ми да је ово последња ноћ коју ћу провести у животу, па је желео да синови имају неку успомену на мајку. Старији је имао 4, млађи 2 године.

Прочитајте још: Провела је у коми два месеца и изгубила седам прстију: Због глупе грешке коју је направила, тинејџерка је задобила опекотине ТРЕЋЕГ СТЕПЕНА (ВИДЕО)

Слику је поделио Тим Шарп, један од дечака са слике који је сада популарни аустралијски уметник. Ово је прича његове мајке.

Искрено говорећи, нисам се бринула за себе. Била сам превише изнурена и уморна од свега кроз шта сам прошла. Побегла сам због синова. Нисам веровала да имамо било какву будућност и наду, и нисам веровала да ми уопште можемо то да урадимо. Али морала сам да пробам - због њих. Морала сам да дам све од себе да их склоним и сакријем од зла.

Прво време живели смо од данас до сутра и водила сам рачуна само о најосновнијим стварима попут хране и воде. Уз то, Тим болује од аутизма, и сваког дана сам покушавала да нађем зрачак сунца за њега. Смислила сам пар правила за саму себе и пратим их и данас.

Прочитајте још: АНОНИМУСИ ОТКРИЛИ ТАЈНУ О МИСТЕРИОЗНОМ УБИСТВУ: "Због овога је принцеза Дајана морала да умре"

1. Увек прво плати рачуне. Људи ће вас увек радије нахранити него вам платити рачуне. И тако је и било.

2. У набавку иди само једном недељно и тако ће можда бити мало ситниша да одете рецимо заједно до обале реке и поједете кесицу помфрита на обали.

3. Колико год да је тешко да тражите оно што вам треба, када затражите, већина људи ће покушати да помогне. Али људи не читају мисли, морате да тражите. И увек тражите само оно што вам је неопходно.

4. Увек буди захвална за сваки и најмањи знак пажње.

5. Један је најусамљенији број, али макар имаш цео кревет за себе. Ти си једна и једини капетан овог брода.

Прочитајте још: ДВЕ године су путовали до СРБИЈЕ, а када је дошла ЦРВЕНА АРМИЈА уништили су ОФИЦИРСКЕ униформе (ФОТО/ВИДЕО)

6. Пријатељичин муж ми је рекао да ће сваког дана ситуација постајати боља. На микро плану, али постајаће боља. Нисам му веровала. Нисам мислила да је то могуће. Али ипак сам сваког дана записивала једну добру ствар која се десила, то је био његов савет. Неких дана било ми је тешко да се присетим шта је то данас боље него јуче, али ниједан лист папира није остао празан.

7. Без обзира на приходе, свакој породици треба пас. Нико други вам се неће тако обрадовати, тако вас несебично насмејати и развеселити и навести вас да заборавите на тренутак на све.

8. Самохране мајке од почетка времена одгајају невероватна бића. Ја сам јака, ја сам непобедива и могу све. Ја сам жена! Ја сам мајка!

9. Ретко кад само једна ствар крене по злу. Некада их има три, некад више. Ухвати се у коштац са сваком појединачно и дај све од себе. Неће ти деловати да је живот фер, али то је живот.

Прочитајте још: Рудар који има ТРИДЕСЕТОРО ДЕЦЕ постао милионер: Нашао ДРАГИ КАМЕН, а његова одлука је вредна ДИВЉЕЊА (ФОТО)

10. Једино што је важно је породица. То је једина ствар за коју се вреди борити. А када имате дете са аутизмом, борба је још тежа и дужа, али ви сте једини експерт, стручњак и подршка вашој породици. Верујте у себе и видећете, ускоро ћете престати да се борите већ ће све тећи природно. Постаћете глава породице.

11. Шта год да се деси, живот иде даље. Можете или да га посматрате како пролази или да и ви ухватите корак. Крените, корак по корак.

12. Све је боље када плутате по води.

13. Дуго ми је требало да у ово поверујем... Нисам ја крива. Нисам заслужила све то. Нико то не заслужује. Заслужујем боље и на мени је да то и обезбедим.

Прочитајте још: Девојка одрасла у сиромаштву са 19 година постала МИЛИОНЕРКА: "Изненадила сам родитеље кућом из снова" (ФОТО)

Ако сте у сличној ситуацији у каквој сам ја била пре толико година, закорачите, реците неком кроз шта пролазите, замолите за помоћ. Ако не због вас, урадите то због деце. Породично насиље је неприхватљиво и не чекајте да стане јер никад неће стати. У оно време нисам смела ни да помислим да ћу икада имати овако диван живот, двоје здраве и срећне деце, два пса, добре пријатеље, кућу и башту и да ћу бити овако истински срећна. Ожиљци неће нестати, али не морам да их гледам сваког дана. Желим вам исту срећу као и себи, и верујте ми, сви око вас вам то желе. Само направите тај први корак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.