Oglas
· · Komentari: 0
Srećnik

Rudar koji ima TRIDESETORO DECE postao milioner: Našao DRAGI KAMEN, a njegova odluka je vredna DIVLJENJA (FOTO)

Tanzanijac preko noći postao milioner i namerava da napravi školu

1596533398_r1.jpg
Foto:Ministarstvo rudarstva Tanzanije
Oglas

Tanzanijski rudar koji je u junu preko noći postao milioner nakon što je prodao dva draga kamena vredna 3,4 miliona dolara sada je pronašao i prodao treći dragi kamen, koji takođe ima milionsku vrednost.

Pročitajte još: Zašto SRPSKI TURISTI biraju baš OVO letovalište? Luksuz, bazen spa... a TEST NA KORONU NE TREBA

Rudar Saniniu Laizer je treći dragi kamen tanzanit pronašao u severnom dijelu Tanzanije, a kamen je težak 6,3 kilograma. Laizer ga je prodao za dva miliona evra i biće iskorišćen za pravljenje nakita, prenosi BBC.

Foto Ministarstvo rudarstva Tanzanije

Tanzanija je među najređim dragim kamenjem, a pojedini geolozi prognoziraju da će ga potpuno nestati za manje od 20 godina. Interesantan je zbog svojih različitih boja među kojima su zelena, crvena, ljubičasta i plava.

- Biće velika žurka sutra - rekao je kratko Laizer inače otac 30-toro dece! Laizier je ukupno našao tri kamena težina 9,2 kg, 5,8 kg i 3,3 kilograma!

Pročitajte još: Da li je ovo NAJSTARIJI čovek ikada? Oženio se 23 puta, imao 200 dece i punih - 256 GODINA (VIDEO)

- To je benefit malog rudara i dokaz da je Tanzanija bogata zemlja - čestitao je telefonom ovaj uspeh rudaru predsednik Tanzanije Džon Magufuli.

Foto: Ministarstvo rudarstva Tanzanije

Rudar Lazier, koji ima 52 godine, četiri supruge i 30-toro dece, planira da uloži novac u svoje mesto Simanjiro u distriktu Manjara.

Pročitajte još: Kada grob bude nađen SVET ĆE PRESTATI DA POSTOJI: Kako je sahranjen najveći osvajač i kakve veze sa tim ima KAMILA

- Želim da sagradim šoping mol i školu. Želim da škola bude blizu moje kuće. Tamo ima mnogo siromašne dece koja nisu imala mogućnost da idu u školu do sada - kaže srećni rudar - ja nemam nikakvo obrazovanje i želeo bih da moja, a i sva druga deca budu školovana.

                                                 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas