· · Коментари: 0
ИСТОРИЈА

Нашминкао се, па извршио ГЕНОЦИД: Овај човек је знао да се ПРОМОВИШЕ и пре друштвених мрежа

Нармер је ујединио Доњи и Горњи Египат и на палети, на којој је мешао шминку, поносно приказао како је убијао!

1610643950_nerminovapaleta.jpg
Фото: А. М.

Посетиоци чувеног Египатског музеја у Каиру на самом улазу, са десне стране, могу да виде витрину у којој је изложена танка камена плоча. Велика је 64 сантиметара, има облик штита и ретко ко застане крај овог артефакта, јер их "заслепе" скулптуре Рамзеса и осталих фараона. Велика грешка.

Прочитајте још: Раде Поповић, начелник Београдске криминалистичке полиције, добио је ЗАДАТАК: Ко је убио мултимилионерку Драгу Митрићевић?

Нармер је био фараон прве династије, владао је око 3.200 године пре наше ере и успео је да уједини Доњи и Горњи Египат. Ова палета је победничка, јер је украшена са обе стране, па је коришћена у церемонијалне сврхе. Тачније, ова камена плоча прича невероватну причу.

Круг за шминку Фото: А.М.
Фараон је већи од свих осталих, то је промоција!

Овај краљ победник, чији се лик може видети на плочи, познат је и као Менес, чији је предак био Нермер. Фараон је приказан као огроман човек у односу на остале, јер је он победники, а сви његови противници су ништавни. Због тога археолози сматрају да је ово одличан медијски приказ једног владара.

Палету је користио за шминкање очију.

На лицу, главној страни палете може се видети сам фараон који носи ратну круну Горњег и слабију круну Нижег Египта, што значи да га је управо освојио.

Прочитајте још: Погледајте мало БОЉЕ овај БОДЕЖ, да ли видите нешто ЧУДНО?

Прави геноцид Фото: А. М.

Испод фараона су испреплетени вратови две звери, које представљају уједињење два Египта. Вратови праве круг унутар којег је фараон мешао боју којом је фарбао за очи.

Пооносио се геноцидом који је починио и приказао га!

На реверсу палете је приказан сам Нармер који удара у главу противника, док га Хорус изнад њега благонаклоно гледа. Ово је први приказ и, практично, доказ геноцида који је извршен над побеђеним народом.

Прочитајте још: Пут на Арктик, дечија играчка и СКАНДАЛ: Ово је прича о НАЈЧУВЕНИЈЕМ столу на свету

Палета је откривена у храму Хорусу у Хираконполису (Некен) још 1897. године током археолошких ископавања које је спроводио Британац Куибел.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.