Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЕГИПАТ

Погледајте мало БОЉЕ овај БОДЕЖ, да ли видите нешто ЧУДНО?

Зашто је у Тутанкамоновој гробници пронађен бодеж направљен од метеорита? Ово питање и данас узбуђује стручну јавност.

1608297792_historyy.PNG
Фото: Youtube/ screenshot HISTORY
Oglas

Можда су и пре тога сумњали, али када је анализа показала да бодеж из Тутанкамонове гробнице има висок садржај никла, а то значи да је направљен од гвожђа са метеоритом.

Уз најмлађег и најлепшег фараона био је сахрањен, практично, читав његов материјални живот. Уз кочије, кревете, столице, па и играчке из детињства, Хауард Картер је пронашао и доста оружја.

Прочитајте још: Уран у Бику у јануару доноси финансијски ЗЕМЉОТРЕС: Да ли треба улагати у злато и КРИПТОВАЛУТЕ?

Британски археолог није ни сањао какву ће буру изазвати два бодежа. Наиме, краљ-тинејџер имао је бодеж направљен од метеорита!

Где је бодеж?
Бодеж може да се види у Египатском музеју у Каиру, уз остало благо из гробнице.
Титанкамонова гробница једина није опљачкана.

Тачније, оштрица је направљена од метала какав не постоји у Египту. Давне 1925. године када је, коначно, откривена прва гробница која није била опљачкана, нико није размишљао о бодежу фараона који је мумифициран пре 3.300 година.

Прочитајте још: Раде Поповић, начелник Београдске криминалистичке полиције, добио је ЗАДАТАК: Ко је убио мултимилионерку Драгу Митрићевић?

Гробница Фото: Youtube/ screenshot HISTORY

- Метеоритско гвожђе има висок проценат никла и кобалта, а то значи да је ванземљског порекла - одмах је саопштила истраживач Данијела Комели.

Метеорит се изузетно тешко обрађује!

Истраживачи су користили неизнванзивну технику X-зрака и потврдили су да је истог садржаја као и метеорит који је пронађен близу Црвеног мора. Бодеж има футролу од злата, украђену цветном декорацијом.

Прочитајте још: Направила је СЕЛФИ и следила се од СТРАХА!

Фото: Youtube/ screenshot HISTORY

Бодеж је истражен 2016. године и добро је познато је са метеоритима изузетно тешко радити и да би се направио бодеж треба врхунско умеће.

Бодеж је јединствен на свету, јер нема ни трага чекића!

- Овај бодеж је јединствен на свету, не само зато што је израђен од метеорита него и зато што на њему нема никаквог трага чекића или другог оруђа ковача. Бодеж је потпуно савршен са свих страна и не говори ништа о свом пореклу - Џеф Вилијамс, геолог.

Прочитајте још: Могла је да изазове поплаву и заустављали су је само ПИВОМ!

Наравно, невероватано откриће је збунило археологе и од 2016. године, када су научници признали да је бодеж направљен од метеорита, подгрева теорије да су древни Египћани били способни градитељи и мајстори захваљујући знању које су добили од неке више интелигениције.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas