· · Коментари: 0
БИЗАРНО

Обичан морнар је постао краљ људождера, а преживео је захваљујући ПЛАВИМ ОЧИМА

Шведски морнар је убедио канибале да га не поједу, па је постао краљ.

1622635750_Karibi.jpg
Фото: Пиксабеј

Карл Емил Петерсон је 1906. године, на католичко Бадње вече испловио теретним бродом "Херзог Јохан Албрехт " ка Сиднеју. У близини архипелага Бизмарк дигла се олуја и брод је почео да тоне. Петерон је преживео и отпливао на обалу пацифичког острва Табар, где су живели староседеоци - канибали.

Прочитајте још: Писмо МАСОНА које се ПРЕПРИЧАВА: Испровоцираћемо социјалну КАТАКЛИЗМУ и отворити врата ЛУЦИФЕРУ

Канибализам и Колумбо
Реч канибализам је настала када је Колумбо, стигавши на Карибе, погрешно чуо име племена, које није гласило "Каниби" - већ "Кариби". Приметио је и необичне ритуале који су укључивали конзумацију људског меса.

Плантажа кокоса

На срећу морнара, домороци су били фасцинини његовим плавим очима, какве никада нису видели, па су одлучили да га не убију, већ су га прво одвели код краља Ламрија.

Били су фасцинирани његовим плавим очима.

Не би ли некако преживео, Петерсон је обећао становницима острва да ће им помоћи да се обогате. Знао је много о пољопривреди, па је брзо организовао плантажу кокоса и успоставио трговину сувим кокосовим орасима са суседима.

Ћерка поглавице и злато

Ови успеси задивили су краља и морнару је дао за жену кћерку Синдго. У браку је рођено деветоро деце. Поглавица је убрзо умро, а за наследника постављен је Карл Петерсон, који је за време владавине открио лежиште злата на суседном острву, и заиста помогао становницима Табара да се обогате.

Прочитајте још: МАТЕМАТИЧАР је "израчунао" овогодишње немире још 2012. године, а ПРЕДВИЂА још СТРАШНИЈЕ ствари

Све је изгледало савршено, али није било предности цивилизације, па је убрзо након рођења деветог детета 1921. године, Карлова супруга умрла од грознице.

Фото: Депозит

Удовац се преселио у Сиднеј

Удовац је отишао у потрагу за новом женом. У родној Шведској упознао је Џеси Луиз Симпсон, са којом се вратио на острво 1923. Венчали су по локалним обичајима, и Џеси је постала нова краљица Табара. Десет година касније, краљица је оболела од маларије и умрла. Тада је бивши морнар коначно напустио острво и преселио се у Сиднеј, а његов најстарији син Фредерик постао је нови краљ.

Прочитајте још: Деценијама су нас ПРИПРЕМАЛИ за КОРОНУ, а овај МУРАЛ је ДОКАЗ! (ФОТО)

Карл Петерсон је умро у Сиднеју, 12. маја 1937. од срчаног удара. Острво Табар, које је 1906. припадало Немачкој, на кратко је прешло у руке Аустријанаца, па под јурисдикцију Аустралије, па је неко време било јапанско, а данас припада независној држави Папуи Новој Гвинеји. Не знамо да ли потомци шведског морнара и даље живе тамо.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.