Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МИСТЕРИОЗНИ НЕСТАНАК

Оцу НА САМРТИ обећала да ће пронаћи НЕСТАЛОГ БРАТА којег никада није упознала (ФОТО)

Марк Гарвеи је нестао из свог дома у Волтону, пре више од 30 година када је имао само 15 година након свађе са својом девојком.

1639388112_pjimage--72-.jpg
Фото: Приватна архива, Росе Гарвеy
Oglas

Јуче би му био 50. рођендан, а Роуз је рекла да је одлучна да открије шта се догодило, преноси Ливерпул Ехо.

Марков нестанак оставио празнину у породици

Роуз, 32, рекла је: „Никада нисам имала прилику да упознам нашег Марка, али док сам одрастала увек сам молила тату и сестру Лизу да ми причају приче о њему. Питала бих шта воли да ради и какав је – рекли би ми колико је паметан и колико је био добар у школи и како жели да буде адвокат, колики је луди Евертонац. Знам толико о њему, осећам се као да га познајем и сада гледам његове слике и видим себе у њему. Мој тата је увек показивао на његове слике и говорио ми 'то је твој старији брат'."

Прочитајте још: Српски сликар никад није преболео супругу ЛОТОС: Венчали се тајно, бежали у Париз, раставила из СМРТ

Претходно у разговору за Ехо, Роуз је рекла како га је, када је њен тата умирао 2019., држала за руку и обећала му да никада неће престати да тражи „њиховог Марка”. Рекла је: „Мој тата је увек говорио "минути се претварају у сате, сати у дане, дани у недеље, недеље у месеце и месеци у године". Када сам била мала, рекла сам тати да ћу, када будем била старија, узети хеликоптер и да ћу отићи да га нађем за свог тату."

Фото: Приватна архива, Росе Гарвеy

Обећање оцу

„Када је умро 2019., преминуо је без закључка за свог сина, па зато морам да га пронађем, морам ово да урадим за свог тату и једног дана ћу га вратити кући. Мој тата је рођен да буде тата и био је најбољи тата којег сте икада могли имати, чињеница да му се ово догодило је апсолутно срцепарајуће."

Роуз је рекла да је њеног брата последњи пут видела на аутобуској станици у Западном Дербију те ноћи 1987. године. Испоставило се да су се Марк и његова девојка посвађали након што ју је пронашао са својим најбољим пријатељем. Марк је отишао у сузама и последњи пут је виђен како иде на аутобус поред паба Џоли Милер на Квинс Драјву.

Фото: Приватна архива,Росе Гарвеy

Полиција је радила на случају три месеца, испитивала је све у Марковој школи, претражујући Волтон парк са псима трагачима и дајући најаву преко звучника у Гудисону - али Марку није било трага и нико се није јавио са информацијама. Породица је тада живела у Волтону, а Роуз је рекла да њен тата више није био исти након што му је син нестао.

Трауме

Роуз је рекла: „Сећам се када сам имала 15 година и да сам рекла тати да ћу бити код куће у 22 сата, а онда бих стигла у пет, он би стајао на капији и чекао ме. Чак и кад сам одрасла, увек би звао и проверавао да ли сам безбедно стигла кући. Кад год је био Марков рођендан или годишњица његовог нестанка, мој тата би увек изгледао изгубљено – никад не бих знала шта да му кажем, само бих га загрлила. Није хтео много да покаже како се осећа, био је снажан човек и како је живео не знајући где му је син, то га је убило."

Упркос томе што се следеће године обележава 35. година од Марковог нестанка, Роуз је рекла да „зна“ да је он тамо и верује да ће једног дана испунити обећање које је дала свом оцу и бити уједињена са својим братом. Рекла је: „Знам да је тамо јер је био тако паметан и то једноставно могу да осетим – знам."

„Волим да верујем да он има сјајну породицу, а ја имам нећаке тамо негде, волим да мислим да је ожењен и да је добио добар посао. Волим да мислим да има леп дом и да му је добро. Не мислим ништа негативно о њему, само позитивно и знам да ћу га вратити кући – једног дана ће се вратити кући и када буде, загрлићу га најјаче што могу и нећу га пустити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas