Oglas
· · Komentari: 0
MISTERIOZNI NESTANAK

Ocu NA SAMRTI obećala da će pronaći NESTALOG BRATA kojeg nikada nije upoznala (FOTO)

Mark Garvei je nestao iz svog doma u Voltonu, pre više od 30 godina kada je imao samo 15 godina nakon svađe sa svojom devojkom.

1639388112_pjimage--72-.jpg
Foto: Privatna arhiva, Rose Garvey
Oglas

Juče bi mu bio 50. rođendan, a Rouz je rekla da je odlučna da otkrije šta se dogodilo, prenosi Liverpul Eho.

Markov nestanak ostavio prazninu u porodici

Rouz, 32, rekla je: „Nikada nisam imala priliku da upoznam našeg Marka, ali dok sam odrastala uvek sam molila tatu i sestru Lizu da mi pričaju priče o njemu. Pitala bih šta voli da radi i kakav je – rekli bi mi koliko je pametan i koliko je bio dobar u školi i kako želi da bude advokat, koliki je ludi Evertonac. Znam toliko o njemu, osećam se kao da ga poznajem i sada gledam njegove slike i vidim sebe u njemu. Moj tata je uvek pokazivao na njegove slike i govorio mi 'to je tvoj stariji brat'."

Pročitajte još: Srpski slikar nikad nije preboleo suprugu LOTOS: Venčali se tajno, bežali u Pariz, rastavila iz SMRT

Prethodno u razgovoru za Eho, Rouz je rekla kako ga je, kada je njen tata umirao 2019., držala za ruku i obećala mu da nikada neće prestati da traži „njihovog Marka”. Rekla je: „Moj tata je uvek govorio "minuti se pretvaraju u sate, sati u dane, dani u nedelje, nedelje u mesece i meseci u godine". Kada sam bila mala, rekla sam tati da ću, kada budem bila starija, uzeti helikopter i da ću otići da ga nađem za svog tatu."

Foto: Privatna arhiva, Rose Garvey

Obećanje ocu

„Kada je umro 2019., preminuo je bez zaključka za svog sina, pa zato moram da ga pronađem, moram ovo da uradim za svog tatu i jednog dana ću ga vratiti kući. Moj tata je rođen da bude tata i bio je najbolji tata kojeg ste ikada mogli imati, činjenica da mu se ovo dogodilo je apsolutno srceparajuće."

Rouz je rekla da je njenog brata poslednji put videla na autobuskoj stanici u Zapadnom Derbiju te noći 1987. godine. Ispostavilo se da su se Mark i njegova devojka posvađali nakon što ju je pronašao sa svojim najboljim prijateljem. Mark je otišao u suzama i poslednji put je viđen kako ide na autobus pored paba Džoli Miler na Kvins Drajvu.

Foto: Privatna arhiva,Rose Garvey

Policija je radila na slučaju tri meseca, ispitivala je sve u Markovoj školi, pretražujući Volton park sa psima tragačima i dajući najavu preko zvučnika u Gudisonu - ali Marku nije bilo traga i niko se nije javio sa informacijama. Porodica je tada živela u Voltonu, a Rouz je rekla da njen tata više nije bio isti nakon što mu je sin nestao.

Traume

Rouz je rekla: „Sećam se kada sam imala 15 godina i da sam rekla tati da ću biti kod kuće u 22 sata, a onda bih stigla u pet, on bi stajao na kapiji i čekao me. Čak i kad sam odrasla, uvek bi zvao i proveravao da li sam bezbedno stigla kući. Kad god je bio Markov rođendan ili godišnjica njegovog nestanka, moj tata bi uvek izgledao izgubljeno – nikad ne bih znala šta da mu kažem, samo bih ga zagrlila. Nije hteo mnogo da pokaže kako se oseća, bio je snažan čovek i kako je živeo ne znajući gde mu je sin, to ga je ubilo."

Uprkos tome što se sledeće godine obeležava 35. godina od Markovog nestanka, Rouz je rekla da „zna“ da je on tamo i veruje da će jednog dana ispuniti obećanje koje je dala svom ocu i biti ujedinjena sa svojim bratom. Rekla je: „Znam da je tamo jer je bio tako pametan i to jednostavno mogu da osetim – znam."

„Volim da verujem da on ima sjajnu porodicu, a ja imam nećake tamo negde, volim da mislim da je oženjen i da je dobio dobar posao. Volim da mislim da ima lep dom i da mu je dobro. Ne mislim ništa negativno o njemu, samo pozitivno i znam da ću ga vratiti kući – jednog dana će se vratiti kući i kada bude, zagrliću ga najjače što mogu i neću ga pustiti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas