Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"ШАЛИЛА САМ СЕ ДА ИМАМ ТУМОР": Позната глумица о борби са опаком болешћу - открила која 2 симптома не смете да игноришете!

Једној од најлепших WWЕ рвачица, бившој спортисткињи, водитељки и глумици, Марији Менунос је пре четири године откривен тумор на мозгу, свега два месеца након што је и њена мајка добила исту дијагнозу.

1642682171_pjimage---2022-01-20T133222.680.jpg
Фото: Принтскрин/Инстаграм/mariamenounos
Oglas

Лекари су овој 43-годишњој лепотици открили тумор на мозгу "величине лоптице за голф", а који јој је притискао нерве лица. Једина опција била је операција, а која је због величне тумора и специфичног места на ком се налазио трајала седам сати.

"Непријатељ" је уклоњен и Марији је спасен живот. 

Менунос је своју причу о страху и стрепњи испричала за америчке медије, а открила је и који је то био први симптом који је осетила, који ју је упозорио да нешто озбиљно није у реду. Спортисткиња каже да је први пут схватила да има здравствених проблема када је почела да има свакодневне главобоље и вртоглавицу.

"Свакодневно сам имала страшне главобоље и јаку вртоглавицу када бих устала са кауча. Вид ми је био замагљен", испричала је својевремено за "Тодаy".

Неких дана би њени симптоми били озбиљнији, али Менунос каже да је све то приписала стресу, напорном раду и притиску јер се старала о болесној мајци. Рекла је и да је приметила да је повремено имала потешкоће у говору. Присетила да се у тим тренуцима често шалила да има тумор, притом верујући да је заправо здрава.

Прочитајте још: Глумац Светислав Гонцић се борио са ОВОМ БОЛЕШЋУ: Отишао је на контролу врата и открио увећање

"Ни у лудилу нисам помишљала да заиста тумор на мозгу", испричала је.

Једва приметни симптоми

Иако су је главобоља и вртоглавица нетерале да се обрати лекару, Менунос каже да је имала пре њих имала неке симптоме, практично једва уочљиве и то најмање две године пре него што је потражила медицинску помоћ.

"Била сам исцрпљена и нисам знала зашто. Сви су ми говорили да је то зато што сам толико радила", присетила се. Иако тада није ништа предузела, ипак није веровала су то разлози што се осећа толико лоше.

"Сећам се да сам осећала као да ми се цело тело гаси. Нисам знала шта није у реду са мном. Сада, гледајући из ове перспективе, имам утисак да је моје тело 'вриштало' на мене… Покушавало је да ми пошаље сигнале, а ја сам их игнорисала јер сам била превише заузета", објаснила је.

Када се поред осталих симптома јавио и бол у уху, више није могла да игнорише знаке. Јавила се лекару и након низа скенова, откривено је да заиста има велики, бенигни васкуларни тумор познат као хемангиом у задњем делу мозга.

Водитељка каже да је на тежи начин схватила важну истину - не можете да се правите да симптоми не постоје, ако вас тело упозорава.

"Када ваше тело 'урла', идите код доктора. Баш као што када ауто производи буку, ви га возите код аутомеханичара. Немојте да престанете да тражите одговоре за своје проблеме."

Мајка није победила болест

Иако су обе оперисане практично у исто време и деловало је да су победиле болест, Маријина мајка је изгубила ову најважнију битку пет година касније. Иако је била сломљена због трагичног губитка, објаснила је да је њена мајка поживела много дуже него што су се надали. 

"Сви су рекли да јој је у просеку остало шест до 12 месеци живота. А ево већ пет година она је са нама", испричала је месец дана пре него што ће јој мајка умрети. 

"Боже, дај ми снаге"

У интервјуу за "Пеопле" Марија је открила и да су јој мамина снага и одлучност да се избори с болешћу помогле да и сама смогне снаге и победи у овој бици.

"Сваке ноћи бих се молила: 'Молим те, Боже, дај ми снагу коју је имала моја мама'", рекла је.
Данас, Марија има са оптимизмом гледа у будућност. Након операције која јој је спасила живот, Менунос се полако опорављала. Ипак последице болести су биле уочљиве. Имала је проблема са видом, равнотежом, ходањем и многе друге. Годину дана након операције, ти симптоми су били једва приметни.

"Осећам се добро. Има ситних тегоба, али ништа битније", рекла је она, напомињући да је њена прогноза одлична и да има само шест одсто шансе да јој се тумор поново јави.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas