Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Тужна судбина прелепе глумице која је умрла од туге: Након губитка супруга, син јој је преминуо на језив начин

Глумица Розмари Магдалена Албач, рођена је 1938. године у Бечу, у глумачкој породици којој је ова врста уметности у крви генерацијама уназад

1662102211_romi-snajder.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Отац, Волф Албач-Рети био је Аустријанац, а мајка Магда Шнајдер била је Немица. Позоришна глумица била је и њена бака Роса Албач-Рети. Имала је брата Wолф-Диетера, а каријеру је касније надгледао њен очух (након развода родитеља), Ханс Херберт Блацхеим, који је био превише заинтересован за Роми, али је она сматрала примереним и природним.

Прочитајте још: НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА: Овај дечак је желео да се убије јер је био жртва вршњачког насиља, а онда се догодио невероватан обрт и почео је да ради са светским звездама

Први филм снимила је са 15 година, а убрзо се профилисала као глумица која отелотворује принцезе - од Викторије у филму "Мäдцхењахре еинер Кöнигин", до улоге која ју је глобално прославила, принцезе Сиси када је имала 18 година.

На сету филма "Цхристине" када је имала 20 година, фатално се заљубила у колегу којег је управо она одабрала да глуми у филму - младог и релативно непознатог Француза Алана Делона.

Алан (познат по бурном темпераменту) и Роми су се на сету стално свађали, али нису могли да сакрију да су заинтересовани једно за друго. Након завршетка снимања Роми одселила се у Париз.

- Да, била сам принцеза и то не само испред камере. Увек сам била принцеза, и то ми је досадило. Покушала сам да побегнем из те лудачке кошуље, из тог малог света, у слободу Париза и новог живота - рекла је.

Роми и три године старији Делон постали су европски "златни пар". У исто су се време обожавали, али исто тако и свађали. После бурних распарава он би напустио заједнички стан на неколико недеља или месеци, а онда би се покуњено вратио Роми и она би га сваки пут прихватила.

Веза се завршила након што је Роми схватила да је глумац имао аферу с певачицом и глумицом Нико која му је родила сина Кристијана, којег је Делон оставио родитељима. Пар је тада прекинуо веридбу на којој је инсистирала конзервативна Ромина породица, шокирана тиме да годинама живе у ванбрачној заједници.

По кулоарима се причало да је глумица размишљала о самоубиству и да су је пријатељи слали код психијатара како би јој помогли. Онда је упознала немачког филмског и позоришног глумца Харија Мејена који се због ње развео од супруге с којом је био 13 година. Ромина каријера је и даље цветала, а 1966. се удала за Мејена. Исте су године постали и родитељи сина Дејвида Кристофера који је глумици, кажу њени пријатељи и познаници, постао центар света. Толико је била везана за сина да јој је брак био угрожен.

Кад је 1969. године зазвонио телефон и кад је Делон понудио Роми да заједно раде на филму "Базен" она је на изненађење свог супруга одмах рекла да. Они који су имали прилику бити на сету тврде да није било афере, и да су емоције одавно замрле, али медији су били препуни чланака о томе како се љубавни пар препустио судбини и осећањима. Објавили су и фотографије њиховог растанка на аеродрому у Ници.

Ромин супруг Хари је у међувремену постао алкохоличар, неспреман да прихвати њену верзију приче да га није варала. Развели су се 1973. године, а тада је и Роми се одала акохолу. Седамдесетих остварила је неке од својих најбољих и најквалитетнијих улога, а у исто време је стално била припита и отекнутог лица од плакања, кажу шминкери који су с њом радили.

Две године после развода удала се за свог секретара Данијела Биасинија, који је био слика и прилика Алана Делона. Добили су ћерку Сару Магдалену, а разишли се након шест година везе, 1981. године.

Две године пре него што је дошло до развода, 1979. године Ромин први супруг и Давидов отац Хари починио је самоубиство. Обесио се у свом стану у Хамбургу, а Роми је непрекидно прогањала грижа савести. Делон, који је Роми наводно увек писао писма, имао је три супруге, љубавнице и четворо деце, али му она никад није одговорила на њих због беса.

СМРТ СИНА

Син Давид који је тада имао 15 година био је у посети родитељима свог очуха. Заборавио је кључеве и попео се преко старомодне "шпичасте" ограде. Оклизнуо се и један му је шиљак пробио феморалну артерију. Пао је преко ограде и масивно крварећи дошао до улазних врата где је куцао и запомагао.

Његов очух у једном интервјуу се присетио како је дечак већ изгубио свест у његовим рукама након што је отворио врата.

- Шест месеци после тог догађаја нисам изашао из стана - рекао је.

Давид је преминуо неколико сати касније на операцији. У болницу су у готово исто време стигли тешко узнемирена Роми и Алан Делон, који се плашио како ће реаговати ако јој син премине.

 

Роми је након смрти сина живела још годину дана. Дане је проводила у алкохолисаном стању. Са 43 године 29. маја у свом дому у Паризу преминула је од срчаног удара, а неки кажу и од сломљеног срца. Делон се побринуо да након сахране и Давидови остаци буду пресељени у исти гроб где лежи Роми, а на споменик јој је положио идентичан букет гримизних ружа какав јој је донео на први дан снимања филма "Цхристине", када су се и упознали.

Двострукој добитници награде "Цезар" и звезди више од 45 филмова Француска је одала почаст тако што је филмску наградом "Приx Ромy Сцхнеидер" коју додељује младим надама филма у част велике глумице.

Прочитајте још: Ово су биле последње речи Елвиса Прислија: Изговорио је једну реченицу и након ДВА сата је пронађен МРТАВ

- Свако ко нешто зна о филму мора се дивити њеној невероватној могућности трансформације - написао је о Роми Шнајдер филмски критичар Марин Хамдорф.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas