Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРАГЕДИЈА

УБИСТВО ПЛЕЈБОЈ ЗЕЧИЦЕ: Манекенкина глава "скоро одсечена" у бруталном нерешеном убиству

Иви Стратфорд, 21, желела је да ради више у животу него само као Плејбој зечица. Али неколико дана након што је рекла свом менаџеру да жели да уради нешто друго са својим животом, пронађена је са пререзаним вратом тако дивљачки да јој је глава била скоро одсечена.

1641806079_profimedia-0240183388.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Брутално убиство лондонске Плејбој зечице остало је нерешено више од 45 година. Мистерија још увек окружује смрт 21-годишње Иви Стратфорд, са везама са славним личностима, подземним светом и милионерима - и ужасним убиствима две друге младе жене.

Иви Стратфорд је 1973. постала конобарица у лондонском Плејбој клубу у Мејферу са само 19 година, након што је напустила породицу у Ворингтону у Чеширу са амбицијама да постане модел. Била је популарна међу редовним гостима клуба, а неко време је чак била и миљеница шефа Виктора Обрија Лоунса.

Желела је да постане модел

Конобарице су морале да носе униформу као Плејбој зечице како би направиле угођај богатим и славним гостима.

Није било знакова провале који су навели полицију да верује да је Иви познавала свог убицу

Иви је била толико поносна на своје фотографије са комичарем Ериком Морекамбом и Сидом Џејмсом и у гомили девојака око боксерског шампиона Џона Контеа, да је фотографије послала кући мами Лизи, тати Алберту и њеном брату Берту.

Прочитајте још: Девојчица (12) ОДУЗЕЛА СЕБИ ЖИВОТ: На самрти успела да каже мајци ЗБОГ ЧЕГА је то учинила, након чега је жена одмах позвала полицију (ФОТО/ВИДЕО)

Очајнички је желела да постане модел, а када је одбијена у Плејбојевом америчком магазину, искористила је прилику да се појави у Мејферу - његовом британском ривалу.

Иви је, под именом Ева Вон Борке, позирала у топлесу на насловној страни као мис марта за издање Спринг Бонанца, где је окарактерисана као "најкласичнија плавуша коју смо икада открили".

Појавила се у још неколико издања магазина и направила је прави бум, читаоци су били одушевљени.

Фотографисање је разбеснело шефа Виктора, који ју је суспендовао из улоге Зеке Иви на три месеца.
Њен менаџер Ерин Морис, која ју је првобитно запослила, рекла је да је Ива знала и разумела зашто је суспендована. Госпођа Морис је рекла: „Није била узнемирена, разумела је шта је урадила и зашто се то морало десити. Рекла ми је да је то урадила јер је желела да се бави моделингом."

„Рекла сам да би могла да се врати на посао када се суспензија заврши, али је очекивала да ће то бити њен корак на лествици, тако да неће морати да се враћа. Није хтела само да чека око стола – желела је да уради нешто са својим животом."

Наде за бољи живот

Након што је суспендована, Иви је отишла кући у свој стан у Лејтону, у источном Лондону, који је делила са дечком Тонијем Пристом. Тони је био музичар који је почео да излази са Иве 1972. године и пар је почео да живи заједно у изнајмљеној соби која је имала душек на поду уместо правог кревета.

Стан је имао четири спаваће собе и у свакој су неко време боравили чланови Тонијевог бенда. Група је првобитно почела као Оник у Корнволу и подржавала је Куеен и Тхин Лиззи.

Након што је суспендована, Иве је позирала за још два снимања, једно за јужноафрички магазин на врху, а друго као модел за насловницу крими-фантастике, где је морала да изгледа преплашено док јој је нож био прислоњен уз грло.

Трагичан крај

У уторак, 17. марта 1975. Иви је отишла да види свог агента, пре него што је кренула кући, купујући себи гомилу цвећа успут. Стигла је кући у 16.10 и око 20 минута касније комшија је чуо како разговара са мушкарцем. Око 17.15 исти комшија је чуо ударац, описан као да се столица преврће, а затим кораке како силазе низ степенице да би напустили стан.

Само 10 минута касније Тони је стигао кући са својим бившим колегом из бенда и дочекала га је ужасна сцена. Иви је била мртва.

Грло јој је пререзано око 12 пута, тако дивљачки да јој је глава била скоро одсечена. Била је силована и везана сопственим чарапама. Гомила цвећа коју је купила лежала је поред њеног крвљу попрсканог тела.

Није било знакова провале који су навели полицију да верује да је Иви познавала свог убицу. Случај је повезан 30 година касније са убиством ученице Лин Видон која је убијена док је ишла кући.

ДНК пронађен на оба места злочина значи да је исти убица напао обе жене у размаку од шест месеци. Њихов убица је још увек на слободи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas