· · Коментари: 0

Живео је КАО БИЉКА, а онда се десило ЧУДО: Лекари су му предвиђали смрт, а мајка се надала да ће умрети (ФОТО/ВИДЕО)

Прича Мартина Писторијуса оставила је све без даха

1668340221_martin.png
Фото: Yоутубе/принтсцреен/Фоx Неwс

Мартин Писторијус је имао само 12 година када су му доктори дијагностиковали криптококни менингитис, због чега је временом изгубио све моторичке способности и постао "биљка".

Његови родитељи су били потпуно очајни када су им доктори рекли да га одведу кући да умру, али на срећу дечак није преминуо. О њему су бринули више од деценије, али није било ниједног јединог знака помака.

Мартинов отац би ујутру устајао у 5 сати, облачио га је, сместио у аутомобил и одводио у специјални дневни боравак где је дечак проводио осам сати.

- Након тога бих га покупио, купао, хранио, ушукао у кревет и намештао аларм да ми звони за два сата да бих га окренуо, како не би добио декубитис - објашњава Мартинов отац како је изгледала њихова свакодневна рутина.

Прочитајте још: МУЖ НА САМРТИ ПОМОГАО ЖЕНИ ДА НАЂЕ ЉУБАВ: До последњег тренутка размишљао о њој!

Дванаест година је ова породица бринула о Мартину без иједног знака бољитка. Његова мајка Џоан је толико била очајна, да је у једном тренутку поручила сину:

- Надам се да ћеш умрети.

Данас је у потпуности свесна колико је ужасно то што је изговорила, али каже да је само желела неко олакшање. Невероватно, али данас Мартин каже да је био свестан свега што се око њега дешавало, јер га вегетативно стање ипак није целог обухватило. Био је заробљен у телу које није хтело да сарађује са њим.

- Да, био сам присутан, али не од почетка. Након што сам отприлике две године провео у вегетативном стању, почео сам да се будим. Био сам свега свестан, као било која друга нормална особа. Сви су навикли на то да сам одсутан, да нису приметили када сам почео да се „будим“. Био сам погођен чињеницом да ћу остатак живота да проведем тако, тотално усамљен - присетио се Писторијус.

- У таквом стању не мислите ни о чему. Само постојите. То је веома мрачно место на којем можете да се нађете, јер у неку руку, допуштате себи да нестанете - наставља своју причу Писторијус.

Прочитајте још: Усвојена ћерка славног певача открила језиве детаље: "Направио ми је дете, дрогирао и терао да абортирам"

Он је постао толико депресиван да је био убеђен да нико никада неће бити нежан према њему и да неће бити вољен поново. Али, за своју мајку је нашао разумевање.

- Како је време пролазило, научио сам да се носим са мајчиним очајем. Сваки пут када би ме погледала, видела је пародију онога што је некада било здраво дете које је обожавала - додао је он.

Мартин је одлучио да му је доста таквог живота и снагом воље одлучио је да преузме ствари у своје руке. Почело је тако што је открио које је време отприлике према кретању сунчеве светлости у просторији.

Након тога, како су мисли кренуле да му буду позитивније, десило се нешто невероватно – и његово тело је почело да се опоравља. Кренуо је потпуно неочекиван неуролошки опоравак и његова мукотрпна борба да докаже да је присутан.

Мартин сада има 39 година и живи у Енглеској са својом партнерком, а недавно су постали родитељи дечака.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.