Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ФРУТАРИЈАНЦИ

НЕСВАКИДАШЊИ ЖИВОТ младог пара: '' Престали смо да једемо све, осим воћа - наш телесни мирис је нестао, а вид се побољшао'' (ФОТО/ВИДЕО)

Они ретко носе одећу, пију само изворску воду и једу искључиво воће

1671528008_par-frutarijanci-IG-the.fruity.coup.png
Фото: Инстаграм принтсцреен/ тхе.фруитy.цоуп.пнг
Oglas

Ајлет Алфасија (23) и Дима Гајсински (20) из Израела, заклети су поборници здравог, органског живота, те се изјашњавају као- фрутаријанци. Овај пар једе искључиво воће, тек понекад у оброк убаце орашасте плодове и семенке. 
А како преноси ''НеwYоркПост'', од када су започели овакав стил живота, приметили су бројна побољшања:
тврде да им се вид побољшао, да више немају каријес, и да им тела немају мирис као некада, док су били вегани.

Прочитајте још: Претерали сте са алкохолом? Ево како ћете се на најлакши начин ослободити МАМУРЛУКА

- Фрутаријанство омогућава право здравље, у широкој перцепцији - каже Дима и напомиње да је изгубио чак 33 килограма без икаквих напора једући само воће.
Ајлет и Дима одлучили су да прихвате нудистички начин живота, па су одбацили одећу, кад год им то околности дозвољавају. Они чак не користе ни сапун, па је Ајлет пре три године чак потпуно избацила сва средства за хигијену. Тврде да су им мириси тела нестали. Они једу воће и орашасте плодове искључиво из свог узгоја, пију воду из извора и потока.

Пар се преселио на еколошку фарму на којој узгаја манго. О фрутаријанству као начину исхране имају само речи хвале; тврде да имају више енергије, да воће спречава надимање и проблеме са варењем, као и да омогућава брже зарастање рана, елиминише мирис тела и лош дах.

- Пожелели смо да све што радимо буде у складу са природом - каже Ајлет за ''Медиа Друм''.

- Једноставни оброци, једноставна одећа, једноставна комуникација, једноставан живот. Не треба нам много.

Прочитајте још: ИЗАЂИТЕ И ПРОШЕТАЈТЕ: ИЗНЕНАЂУЈУЋЕ КОРИСТИ од редовне шетње, посебно када је напољу хладно!

Овај млади пар сматра да је кључ у једноставности:

- Неки људи ће можда помислити да је овакав начин исхране рестриктиван, досадан и недовољно разнолик, а заправо је све супротно од тога - каже Ајлет.
- Наши оброци су увек укусни, шарени и занимљиви. Мислим да је исправно јести углавном сирово воће.

А како су уопште дошли на идеју да се окушају у фрутаријанству?

Ајлет је на Фацебооку наишла на групу која промовише овај начин исхране.
- Прочитала сам неке постове и објашњења су била веома смислена. Исхрана би требало да буде једноставна. Људи проводе превише времена бавећи се храном, кувањем, прањем велике количине посуђа, и одласком у ресторане. Не знам зашто то радимо, кад већ можемо само да узмемо воће које је савршено такво какво јесте, и већ спремно за јело - пита се Ајлет која је пре преласка на фрутаријанство била веганка.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas