· · Коментари: 0
ТУМАЧЕЊЕ СНОВА

Шта значи када сањате да вас неко ЈУРИ У СНУ: Откривамо детаљну анализу сваког сценарија!

По анкетама које су рађене до сада, сањати да вас неко јури у сну спада у 10 најчешћих снова

1656000922_beautiful-girl-g9380fea61_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Али то што су снови о прогањању уобичајени, то их не чини мање узнемирујућим. Снови јурњаве често остављају сањара да се осећа под стресом, што заправо даје траг о значењу таквих снова.

Прочитајте још: Зашто нисам срећан? Ових 8 негативних навика спречавају позитивне ствари да уђу у ваш живот

Када сањате да вас неко јури, ваша подсвест вам говори да избегавате нешто важно у свом будном животу. Ово може бити проблем (као што је здравствени или финансијски проблем), стресна ситуација, одређена особа или чак основна истина о себи, неком другом или вашем животу уопште. Пошто потискујете или игноришете нешто важно у вашем будном стању, ваша подсвест покушава да вас погура садржајем сна док спавате.

Разумевање ваших снова о гоњењу

Да бисте боље разумели шта би ово могло бити, можда ћете морати да погледате друге симболе из тог сна да би имали целу слику. Најбољи начин да то урадите је да запишете своје снове чим се пробудите, укључујући што је могуће више детаља. Можете држати блок папира и оловку поред кревета или користити диктафон или дневник снова. Затим помоћу сановника потражите шта значе различити симболи.

Ко или шта вас прогања?

Да ли сте у сну свесни од кога или од чега бежите? Ко год да вас јури, може вам помоћи да дешифрујете шта тачно избегавате у свом будном животу.

Ако вас јури сенка, нешто што је тамне боје, или неко тамније одеће од ваше, онда су шансе да вам сан говори да бежите од неког дела себе којег сте се одрекли.
Ако вас прогоне ванземаљци, сан сугерише да избегавате нешто што вам се чини страно. Ово може указивати на то да сте под стресом због промена у свом животу и избегавате своја осећања у вези са тим променама (или се опирете да их у потпуности направите).
То што вас јури руља може значити да избегавате сортирање кроз физички, ментални, емоционални или духовни хаос, или може бити манифестација социјалне анксиозности .
Ако вас убица јури, могуће је да сузбијате своје емоције. 
Ако вас прогања нешто чега се плашите, као што су пауци или змије, сан може једноставно бити манифестација те фобије.
Ако је ваш прогонитељ неко у вашем животу ко вас плаши, онда вам сан може буквално говорити да избегавате ту особу.

Где се дешава гоњење? 

Где се сан дешава може вам много рећи о значењу сна. Стога, обратите пажњу на то где вас неко јури.

Потера кроз замрачену или подземну локацију као што је подрум сугерише да избегавате да се суочите са собом лично и да имате доста хаоса који треба да решите у глави. 
Ако вас јуре кроз болницу или лекарску ординацију, то сугерише да избегавате да се бавите неким аспектом свог здравља.
Бежање кроз школу сугерише да избегавате да научите важну лекцију или носталгију за прошлошћу. 
Гоњење кроз воду значи да сузбијате своје емоције и да сте на ивици пуцања. 
Трчање кроз тржни центар (тржни центар, продавница, супермаркет, итд.) сугерише да избегавате да направите важан избор.
Потера у шуми сугерише да не посвећујете себи довољно времена и да треба више да се фокусирате на ваше жеље.
Потера кроз ваш дом може представљати да се осећате угрожено, било да ли је то на послу, стварно у вашем дому или у окружењу. 
Ако вас јуре у цркви, то сугерише да избегавате неке важне аспекте свог духовног развоја.

Колико брзо трчите?

Ваша брзина такође може понудити одређене трагове и одговоре.

Ако покушавате да трчите, али не можете да идете брзо колико желите (или уопште не можете да се крећете или се крећете успорено), то указује да избегавате проблем јер вам недостаје самопоуздање да било шта урадите.
Ако вас прогонитељ сустиже, то значи да почињете да се осећате преплављеним оним што избегавате и морате да се суочите са тим како бисте решили проблем.
Ако трчите брзо и остајете далеко испред свог прогонитеља, то сугерише да се још увек не осећате потпуно преплављени оним што избегавате, а шансе су да ваше стратегије избегавања тренутно функционишу.

Друга могућа значења снова јурњаве укључују следеће:

Осећате страх од нечега у свом животу.
Недостаје вам самопоуздања.
Имате страхове у стварном животу да ћете бити прогањани или нападнути на неки начин.
Осећате се рањиво у неком аспекту свог живота.
Бежите од себе.
Осећате потребу да се дистанцирате од нечега или некога.

Шта ако ви некога јурите у сну? 

Ако сте ви тај који јури у сну, то може имати неколико различитих значења укључујући:

  • Спремни сте да жртвујете све за своје снове 
  • Осећате да заостајете у неком аспекту свог живота.
  • Морате сустићи некога или суочити се са неким. 

Како да немате више ове напорне снове о јурењу 

Уз мало вежбе, можете почети да контролишете садржај својих снова кроз процес који се зове луцидно сањање. Ако приметите да сте у сну јурњаве и препознате да сањате, видите да ли можете да станете, суочите се са својим прогонитељем и питајте зашто вас јури. То је најбржи начин да разумете шта избегавате. Међутим, ако то не можете да урадите у сну, најбољи начин да зауставите снове јурњаве је суочавање са оним што избегавате у свом будном животу.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.