Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 трикова за боље расположење: Делују одмах!

За срећнији живот понекад можете да урадите неке мале ствари

1710674491_shutterstock_385517032.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Често слушате да је срећа тешко достижна и да се до ње долази стрпљиво, али постоје ствари које можете да урадите већ данас и да се осетите задовољније и поправите расположење. 

Проведите време напољу

Истраживања показују да боравак у природи може да има веома добар утицај на поправљање расположења, регулисање стреса и размишљање. Изађите напоље, седите на терасу или прошетајте оближњи парком. Скренућете мисли, осетићете олакшање и расположење ће бити на далеко већем нивоу.

Будите захвални

Одвојите мало времена да се присетите шта заправо имате, уместо да будете фокусирани на ствари које вам недостају у животу. Пробудите осећај захвалности чак и за уобичајене ствари: удобан кревет, сунчан дан, подршка пријатеља, породица... Иако вам се чини да се све те ствари пдоразумевају, заправо није тако. Освестите их, то може да вам помогне да подигнете расположење на виши ниво.

Помозите некоме

Када урадите нешто лепо за другу особу, то може да подстакне лучење допамина, хормона који је заслужан за срећу и добро расположење, објашњавају психолози. То не значи да морате да волонтирате неколико сати дневно. Довољно је да некоме придржите врата или уступите место у превозу. То ће унети промену у вашу свакодневицу и осећаћете се боље и расположеније истог момента.

Ограничите време испред екрана

Ако одложите телефон на страну и искључите сва обавештења, то ће вам помоћи да се осећате пристутније у садашњем тренутку. Ограничите време испред екрана и уместо да сате проведете уз друштвене мреже, фокусирајте се на реалан живот. Бавите се хобијем или уживајте у музици. То ће вам подићи расположење на виши ниво него што можете да замислите.

Научите нешто ново

Као што тренирате мишиће да би били у форми, покушајте да тренирате и мозак. Учење је за њега најбоја вежба. Одаберите област која вас занима и научите неку нову, занимљиву информацију или одаберите активност у којој бисте желели да се опробате. Ново искуство ће вам поправити расположење и учинити да се осећате срећно и испуњено.

(Лепа и срећна)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas