Oglas
· · Komentari: 0

5 trikova za bolje raspoloženje: Deluju odmah!

Za srećniji život ponekad možete da uradite neke male stvari

1710674491_shutterstock_385517032.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Često slušate da je sreća teško dostižna i da se do nje dolazi strpljivo, ali postoje stvari koje možete da uradite već danas i da se osetite zadovoljnije i popravite raspoloženje. 

Provedite vreme napolju

Istraživanja pokazuju da boravak u prirodi može da ima veoma dobar uticaj na popravljanje raspoloženja, regulisanje stresa i razmišljanje. Izađite napolje, sedite na terasu ili prošetajte obližnji parkom. Skrenućete misli, osetićete olakšanje i raspoloženje će biti na daleko većem nivou.

Budite zahvalni

Odvojite malo vremena da se prisetite šta zapravo imate, umesto da budete fokusirani na stvari koje vam nedostaju u životu. Probudite osećaj zahvalnosti čak i za uobičajene stvari: udoban krevet, sunčan dan, podrška prijatelja, porodica... Iako vam se čini da se sve te stvari pdorazumevaju, zapravo nije tako. Osvestite ih, to može da vam pomogne da podignete raspoloženje na viši nivo.

Pomozite nekome

Kada uradite nešto lepo za drugu osobu, to može da podstakne lučenje dopamina, hormona koji je zaslužan za sreću i dobro raspoloženje, objašnjavaju psiholozi. To ne znači da morate da volontirate nekoliko sati dnevno. Dovoljno je da nekome pridržite vrata ili ustupite mesto u prevozu. To će uneti promenu u vašu svakodnevicu i osećaćete se bolje i raspoloženije istog momenta.

Ograničite vreme ispred ekrana

Ako odložite telefon na stranu i isključite sva obaveštenja, to će vam pomoći da se osećate pristutnije u sadašnjem trenutku. Ograničite vreme ispred ekrana i umesto da sate provedete uz društvene mreže, fokusirajte se na realan život. Bavite se hobijem ili uživajte u muzici. To će vam podići raspoloženje na viši nivo nego što možete da zamislite.

Naučite nešto novo

Kao što trenirate mišiće da bi bili u formi, pokušajte da trenirate i mozak. Učenje je za njega najboja vežba. Odaberite oblast koja vas zanima i naučite neku novu, zanimljivu informaciju ili odaberite aktivnost u kojoj biste želeli da se oprobate. Novo iskustvo će vam popraviti raspoloženje i učiniti da se osećate srećno i ispunjeno.

(Lepa i srećna)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas