Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
IQ

5 ЗНАКОВА НАТПРОСЕЧНЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ: Да ли имате ове навике у животу?

Неочекивани знаци високе интелигенције.

1640512830_________________5245.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Нису ИQ тестови једини начин да утврдите колико сте интелигентни. Неке навике могу да открију да сте паметнији него што мислите, јер су управо оне карактеристичне за натпросечно интелигентне.

1. Не плашите се да постављате питања

Паметни људи ретко када прихватају да је нешто просто тако, а да не питају зашто. Углавном они који не желе да размишљају прихватају без поговора оно што им други говоре јер постављање питања "зашто" ипак захтева веће "напрезање вијуга".
Дакле, ако сте помало бунтовни, радознали и преиспитујете свет око себе, то је дефинитивно знак да сте интелигентни.

Прочитајте још: ПРОГЛАШЕНИ ХРАНОМ ЗА ЉУДЕ: Европска унија одлучила да СКАКАВЦИ треба да се нађу на тањиру

2. Самокритични сте

Нарцисоидне личности воле да пројектују своју реалност на друге особе, не осећају грижу савести нити се кају када лажу друге да су у нечему бољи него што заправо јесу. С друге стране, интелигнетни људи знају да признају своје мане, грешке и слабости. Уместо да бесомучно покушавају да задиве друге својим способностима, они су прилично скромни и самокритични, увек желе да буду бољи.

3. Волите пројекте

Волите да радите на пројектима који подразумевају да нешто правите својим рукама, поправљате по кући, правите нека нова јела...? Интелигентни људи воле да увек буду заузети нечим. За њих се дан не завршава када дође крај смене на послу, већ уживају у забавним пројектима који им помажу да унапреде своје знање. Једноставно, они свакодневно "тренирају" свој мозак.

4. Нисте претерано уредни

Можда то није похвална особина, али помало неуредна соба или канцеларија могу да буду знак натпросечне интелигенције. Истраживање спроведено на Универзитету у Минесоти, у којем је 48 учесника требало да осмисли необичну употребу пинг понг лоптице, од чега је њих 24 радило у врло уредним собама и они су имали мање креативне одговоре у односу на оне који су радили у неуреднијим просторијама.

5. Не мислите да сте нарочито паметни

Ово је такозвани Данинг-Кругеров ефекат, који подразумева да људи који имају низак ниво компетенција прецењују своје способности, док висококомпетенени имају тенденцију да себе потцењују.

Разлог томе је што они схватају колико још простора има за напредак, за учење нових ствари, због чега никад нису сасвим задовољни својим тренутним знањем. Увек су гладни нових информација, сазнања.

(Мондо)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas