Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

7 ЗНАКОВА ДА ВАМ СЕ ОБРАЋА ВАША ДУША: Научите њен језик и препознајте поруке које вам шаље

Наша душа комуницира са нама путем симбола, метафора, архетипова, поезије, дубоких осећања и чаролије

1683455195_shutterstock_2140182211-spiritualnost.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Шамани, врачеви, мистици и мудраци одувек су знали да душа не говори људским језиком. Наша душа комуницира са нама путем симбола, метафора, архетипова, поезије, дубоких осећања и чаролије, објашњава спиритуална едукаторка Алетеја Луна.

Већина нас никада није научила како да се усклади са ритмовима најдубљих деловсвог бића. Због друштвених норми се највише ослањамо на ум и његову интерпретацију стварности. Нажалост, наглашавање доказа, чињеница и праволинијске логике, у нама је оставило дубоку празнину. Ту празнину испуњавамо материјалним стварима, зависностима, насиљем... Понекада нас трауматични или екстремни догађаји у животу “избаце“ из наученог понашања, али обично се оглушујемо на јасне свакодневне знакове којим душа покушава дан на се обрати. Не само то, него ми непрестано сумњамо, игноришемо и не верујемо у било какав божански облик комуникације са којим се сусретнемо, објашњава спиритуална едукаторка Алетеја Луна. Како се ускладити са тим суптилним гласом душе и променити увсловљене мисли?

Комуникација душе: 7 важних знакова на које треба обратити пажњу

Комуницирање с душом није резервисано за врачеве или просветљене људе; то је право које је рођењем стекао сваки мушкарац, жена и дете. Ако желите да научите да комуницирате са својом душом, прво морате да научите да обраћате пажњу на знакове које вам душа шаље. Постоје разне врсте знакова, а ово су неки од главних:

1. Знакови у сновима
Психолози сматрају да су снови начин на који наш несвесни ум тумачи стварност. Али у древним културама снови су били поруке духова, богова и божанског царства. Многи древни народи су користили снове као пролаз према вишој свести.
Обратите пажњу на своје снове, на слике, симболе и сценарије који се у њима јављају. Шта се посебно истиче? Можда би било добро да пишете дневник снова како бисте могли да бележите своја запажања. Снови и архетипови/симболи у сновима врло су особни и контекстуални. На пример, змија може да буде позитиван знак за једну особу, док ће за другу да буде врло негативан.

2. Луцидни снови
Спонтан луцидан сан значи да одједном у сну постанете свесни да сањате. Постати свестан унутар света снова није само духовни симбол већ је и прилика да истражите скривено царство свог несвесног ума. Ово може да буде ретка прилика или може да се понавља без уложеног икаквог напора. У сваком случају, могуће је активно вежбати луцидно сањање. Ако вам се често догађају луцидни снови, проматрајте то као диван дар. Ретки су појединци који имају приступ дубинама несвесног царства. Нека вам то буде прилика да пронађете одговоре на властита питања и пронађете смер коме би вам у свакодневици било немогуће да приступите.

3. Речи или бројеви који се понављају
Колико сте пута погледали на сат и видели “11:11“, “12:12“, “13:13“? Многи скептици кажу да је придавање важности оваквим појавама “потврда пристраности“, али ја се не слажем. Лако је бити циничан и користити се логиком, али је теже истражити лично значење ових искустава. Без обзира на значење које придајемо бројевима или речима које се понављају, њихова функција је да нас тренутно “пробуде“. Зашто бисмо им иначе придавали толику важност? Кад год видим бројеве да се понављају или чујем реч или име које се стално изговара, схватим то као знак комуникације душе. Кад год видите слику, број или реч да се понавља, запитајте се које је скривена порука.

4. Животињски водичи и знакови
Већина нас се свакодневно сусреће са животињама. Када обратите пажњу на различите животиње, схватићете да свака од њих има посебно учење, поруку и енергију. Ипак, важно је имати на уму да је значење које приписујете одређеног животињи врло лично и неће нужно да буде исто као оно које јој је раније дато. Не морате да се водите унапред одређеном дефиницијом, водите се унутрашњим осећајем.
Један од начина да откријете које је вама јединствено значење јесте да посматрате животиње са којима се свакодневно сусрећете. Гледајте их и покушајте да разумеет чему вас оне уче. Шта вам откривају? Како се понашају, крећу и звуче? Ово је врло моћан облик комуникације са душом.

5. Синхроницитет или случајности
Синхроницитети су тренуци значајне случајности у којима се наш унутрашњи свет изједначава са спољашним. Често је синхроницитет одличан показатељ да сте на правом путу јер све око вас делује као да се развија без свесно уложеног труда. Ја вјерујем да се ништа не догађа случајно и да је случајност илузија. Верујем да је све повезано. Научници су потврдили да је све енергија. Шта је онда синхроницитет? Ја сматрам да је то подударање вибрације наших мисли са нашом судбином. Замислите левак са водом: не морате да натерати воду да протиче кроз њега, она пролази без икаквог напора. Припазите на тренутке синхроницитета – они су моћан показатељ да сте на правом путу.

6. Унутрашњи осећај
Реч је о необјашњивом импулсу који нам говори да нешто урадимо (или не урадимо). Синоним за унутрашњи осећај је интуиција. Сви знамо шта је интуиција, али се већина нас бори са њеним ослушкивањем. Интуиција је другачија од унутрашњег гласа страха јер је суптилна, смирена и фокусирана, за разлику од страха који је агресиван и безуман. Важно је да научимо да разликујемо та два гласа. Многи људи верују да су вођени интуицијом, а заправо је реч о уплашеном унутрашњем дијалогу. Интуицију можете да замислите као глас душе која разговара са вама. Када год осећате наклоност према некоме или нечему (без осећаја страха) можете бити сигурни да вас душа води.

7. Визије током медитације
Медитација је још један од начина да ступите у контакт са душом. Та мирноћа, пространство, бескрај љубави који вам је познат. То је простор ваше душе. Дуготрајна медитације (30 минута и дуже) снажан је начин да осетите оно што се зове мистично искуство. Једно од таквих искустава су визије или спонтана имена која вам се јављају током медитације. Ове визије или имена могу да буду ваш тренутни духовни водич или директна порука ваше душе.

Како да разговарате са својом душом

Постоји много начина за активну комуникацију, али ја предлажем да једноставно изговарате дневну молитву. Ево примера који можете да користите или надоградите да вам одговара:

“Драга душо, волим те. Хвала ти што ме подупиреш. Почашћена сам и ценим твоју присутност. Ако имаш било какву поруку за мене, молим те пренеси ми је. Отворена сам за примање. Поздрављам твоје вођство.“

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas