Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

БОНТОН: 4 правила која многи заборављају, немојте правити ове грешке

Погледајте шта никако не смете да радите док седите за столом

1658064923_pexels-photo-5718089.jpeg
Фото: Пеxелс
Oglas

Бонтон је веома битан, уколико желите да оставите утисак васпитане и пристојне ососбе. Било да седите за столом код куће или у неком фином ресторану, ова правила понашања морате знати.

Са следећим правилима сте вероватно упознати, али се многи неретко забораве и направе ове кардиналне грешке. Следеће ситнице могу довести до тога да се представите другима у погрешном светлу. Обратите пажњу и поштујте бонтон. 

1. Правилно држање чаше

Многи праве ову грешку када држе чашу. Чаша за вино се не држи за њен руб. То није по бонтону, а и вино ће вам се пре загрејати. Код чаша за црно вино уобичајено је користити три прста и палац за подизање чаше.

Прочитајте још: 3 модела летње обуће која могу бити погубна по ваша стопала: Доктори саветују да их избегавате

2. Положај руку

Никако не смете држати лактове на столу док једете. Подлактице треба да леже на ивици стола. Овај положај ће такође допринети вашем правилном држању кичме. Ваша рамена ће аутоматски бити исправљена, па ћете на тај начин изгледати лепше.

3. Со и бибер се додају заједно

Када вас неко пита да му додате со или бибер, то увек урадите тако што ћете му додати оба. Ово је ситница која ће показати другој страни да поштујете бонтон. Још једна ствар коју никако не смете радити је зачињавање хране пре него што је пробате. То се тумачи као увреда кувара.

4. Немојте се нагињати над столом

Уколико вам нешто није на дохват руке, замолите некога коме јесте, да вам дода. Било какво нагињање, сагињање није прикладно.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas