Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
психологија

Четири фразе често говоримо, а доносе нам неуспех и незадовољство

Мисли које креирамо и речи које изговарамо манифестују се у стварности.

1640336938_Depositphotos_153452330_s-2019.jpg
Фото: депосит
Oglas

Оно о чему стално размишљамо, све се то одражава на наше расположење и односе. Када дан почне лоше - на путу је била гужва, шеф је критиковао наш посао, дошло је до неспоразума са вољеном особом - требало би да на све те невоље гледамо из другог угла, а да их не схватамо толико озбиљно и драматично. Када нам се у глави цео дан врте узнемиравајуће мисли - цео дан се претвара у негативност коју манифестујемо свуда око себе. Попут бумеранга, фраза коју смо сада изговорили, може нам се вратити и постати наша садашњост.

Фразе које боље не треба причати:

"Не могу рачунати ни на кога."

Када нека особа не испуни ваша очекивања, не мора да значи да она греши, можда сте само ви имали превелика очекивања. Када изговарамно ову реченицу стварамо енергију која поручује да око нас нема квалитетних људи на које можемо рачуннати. да ли је то заиста тако? Особама укажите на леп начин на грешку, комуницирајте отворено, а ову фразу која осликава пасивну-агресију избаците из речника.

Прочитајте још: Носите прстен на малом прсту? Ево какво скривено значење има код мушкараца и жена

"Свет је неправедан, посебно према мени.”

Глобално гледано, свет заиста може бити неправедан, али питање је да ли ви желите да будете у улози жртве. Уместо да посматрате себе кроз призму жртве, стално се жалите и сматрате да сте увек оштећени, покушајте да се издигнете и схватите да је ваш живот у вашим рукама. Када то освестите, много лакше ћете доћи до успеха и бољитка.

"Ја никада нећу бити такав."

У овој фрази се јансо примећује осуђивање друге особе. Пазите како судите другима, јер живот вас често може демантовати. Немојте осуђивати друге људе све док нисте обули њихове ципеле. Укажите на грешку, покушајте да помогнете, али избегните упоређивање са собом, јер једина особа са којом треба да се поредите сте ви сами. Посматрајте какви сте данас у односу на себе јуче и радите на свом развоју.

Прочитајте још: Срећна, темпераментна или хладна особа: Знате ли које је БОЈЕ ваша ДУША?

"Ја сам губитник у животу."

Тешко је побећи од негативног искуства, понекад је чак тешко и покушати то учинити. Испробајте другу тактику – дозволите себи да будете своји, са свим својим, како вам се чини, недостацима, неуспесима, разочарењима, огорчењима и иритацијама. Што вишепокушавате да детаљније упознате себе, то ће ове мисије све више нестајати. Нико не каже да треба да постанете страствени оптимиста – то је као да јурите из једне крајности у другу. Потребно је само прихватити следећу мисао: “Негативна очекивања се остварују, а мени је једноставно неисплативо да тако мислим. Сада видим и позитивне стране своје личности и очекујем позитивне промене у свом животу.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas