· · Коментари: 0
решење

Четири једноставна и лако доступна начина да се одморимо од обавеза

Нису све активности којима се бавимо у слободно време једнако опуштајуће и добре за наше тело и дух. Неке од њих, као, на пример, бесомучно коришћење друштвених мрежа, могу исцрпети нашу енергију и учинити нас уморним и безвољним, без много позитивних бенефита по наше расположење.

1631367076_155eb6c9e7a0033c7c0d8e013ad55f3a0a0e2e6c.jpg
Фото: Пиxабаy

Истраживачи су годинама проучавали како се људи одмарају и успели су да открију које активности највише релаксирају наш организам, чине да се осећамо испуњено и најбоље нас спремају за нови дан пун обавеза. Они вам предлажу да радите следеће четири ствари ако желите да квалитетно искористите своје време за одмарање.

Идите у природу

Многе студије су показале оно што нам је свима интуитивно јасно, а то је да је шетање у природи добро за нас. Нека од ових истраживања открила су чак да уживање у природи позитивно утиче на наше краткорочно памћење. Постоји нешто узвишено у вези са природом, што је можда тешко описати речима, али њен благородан ефекат на нашу психу, мало ко спори.

Не плашите се да сањарите

Није потребно да баш увек будете савршено концентрисани и спремни за акцију, већ је понекад пожељно да дозволите својим мислима да одлутају. У таквим тренуцима сањарења открићете шта вам је стварно важно у животу, што ће вам помоћи да боље формулишете своје циљеве за будућност. Осим тога, сањарење је и веома опуштајућа активност, због чега није наодмет да је понекад практикујете.

Прочитајте још: ЗАШТО ДАН ИМА 24 САТА: Ако погледате у своју шаку, схватићете да је разлог више него ОЧИГЛЕДАН!

Одморите очи од екрана

Што сте даље од екрана током свог слободног времена, то ће ваше одмарање бити квалитетније. То посебно треба да имате у виду ако радите за компјутером. Пробајте да бар једном у две недеље издвојите један дан викенда, који ћете провести у потпуности без екрана било које врсте.

Вежбајте

Физичка активност није само добра за ваше тело, већ и за ваше ментално здравље. Вежбање нам омогућава да на конструктиван начин избацимо из себе сву негативну енергију и избистримо свој ум од вишка информација. Такође је научно доказано да се људи у већини случајева осећају боље после тренинга него пре, ма с којим проблемима се у том тренутку суочавали.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.