Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЧЕТИРИ навике које могу нарушити ментално здравље: Поведите рачуна о овим стварима

Људи највише могу сами себи загорчати живот и учинити га неподношљивим

1654878738_ben-white-qYanN54gIrI-unsplash.jpg
Фото: Unsplash
Oglas

Живот највећег броја људи саткан је од низа навика у понашању и размишљању, а многе од њих нису уопште корисне по наше ментално здравље. Многи психолози сматрају да одређене навике и те како могу нарушити наше ментално здравље и мир.

1. Константан песимизам

Мнго људи у својој глави креира најгоре сценарије за животне догађаје. Почетне мисли су им лоше, а често због страха од неуспеха беже од било каквог подухвата. Ови људи себе у старту убеде да нешто не могу или да неће успети. То може озбиљно нарушити самопозздање и квалитет живота. Дугорочно гледано, овакав став може довести до апатије, безвољности, депресије..

Прочитајте још: Шта бисте ви предузели да вам се деси овако нешто? Младина мама је на дан ВЕНЧАЊА урадила неопростиву ствар

2. Фокусирање на мишљења других људи

Ово је грешка коју свесно или несвесно сви праве у одређеној мери. Ако зависите од туђег става, коментара, критика или уколико чекате потврду околине никада нећете имати миран и испуњен живот. Морате ослушкивати себе и у фокус ставити личне жеље, амбиције и гледишта. Немогуће је угодити свима, на тај начин можете нарушити само сопствени мир и ментално здравље.

3. Зависност од технологије

Мобилини телефони омогућили су нам знатно бржу комуникацију, па у свком тренутку можемо преко бројних апликација да размењујемо слике и поруке. Међутим, све вошее људи постаје зависно од телефона, а бројне студије дошле су до закључка да константно "скроловање" по телефону и проверавање порука може бити штетно по нашу психу. Покушајте мало по мало да се одвикавате од претеране и непотребне употребе овог уређаја.

4. Упоређивање и завист

Ова особа изуезно може бити погубна за психу. Константним упоређивањем са туђим успесима и животом може вас довести само до фрустрације и мржње. Не можете водити срећан живот ако константно се упоређујете са другима. Лоша и негативна осећања која произилазе из тог упоређивања могу се одразити и на здравље, те неретко такве особе доживљавају проблеме са притиском, пробавом или нервним системом. Једина особа са којом треба да се упоређујете јесте ви и ваш неостварени потенцијал.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas