Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири навике успешних људи: Од чега би требало да кренемо?

Често је потребно да само мало променимо угао гледања

1707311648_shutterstock_2155229343.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Желите да научите како да волите себе? Мислите да не можете? То можете учинити тако што ћете научити како да свакодневно негујете себе. Љубав према себи не подразумева да изгледате боље од својих пријатеља на друштвеним мрежама нити је реч о постизању великог богатства јер су то све само илузије среће.

Срећа нема временску линију. Не можете рећи: „Бићу задовољан собом када добијем на лутрији, или када деца заврше школу, или када почнем да зарађујем за пристојан живот.“ Срећа долази изнутра, из испољавања поштовања, саосећања и прихватања.

Бити задовољан собом и својим животом чешће се односи на мале ствари, једноставне радње које предузимате сваки дан. Ове 4 навике треба да уведете у дневну рутину ако желите да будете срећни и успешни.

1. Поставите мање циљеве

Понекад се људи навикну да увек буду на врху и када се нешто изјалови и не постигну циљеве, обесхрабе се. Трудите се да будете један одсто бољи. Идите ситним корацима напред, и видећете колику количину самопоуздања ћете добити.

2. Вежбајте да кажете "не"

Поставите границе, реците: „Не сада“ својој породици, „Ово је оно што могу да урадим“ својим колегама и реците „не“ преузимању туђих проблема. Реците "да" здравијим навикама и реците "збогом" енергетским вампирима који вам ускраћују радост.

3. Негујте се

Водите рачуна о себи уз адекватан сан, вежбу и исхрану. Да бисте се осећали најбоље, неопходно је да једете здраву храну која подиже расположење као и да уносите доста течности. У здравом телу здрав дух, поручују са сајта Yоур Танго.

4.Будите свесни своје вредности и осећања

Узмите у обзир оно што уносите у своје односе, посао и заједницу. Свако има јединствен скуп талената које доноси у свакој ситуацији. Пронађите вашу вредност и допринос. Окружите се позитивним људима који вас охрабрују и подижу.

Да бисте били срећни, морате се заљубити у себе. Срећни људи нису задовољни све време, већ се изражавају на најаутентичнији могући начин. Управљајте емоцијама. У реду је да не будете у реду. Потискивање осећања доводи само до сакупљања незадовољства које се на крају увек испољи у неконтролисаној мери. 

(Сенса)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas