Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да бисте привукли СРЕЋУ У НОВОЈ ГОДИНИ, обавезно испоштујте ових 10 ОБИЧАЈА: Првог јануара не износите ништа из куће и обавезно обуците нешто ново

Испоштујте ова једноставна "правила" и привуците срећу у 2023. години

1671799683_shutterstock_745825180.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

За сваки празник постоје обичаји који су мање или више популарни, али су итекако познати свима. Тако прочитајте 10 обичаја који вам могу одредити следећу годину. 

Сређене финансије, без ломљења и "деца среће"

1. Онога кога пољубите у поноћ ће бити особа која ће вам бити блиска у наредној години, а уједно љубљења и честитке ће вам донети много среће у години коју дочекујете. 

2. Немојте у Нову годину улазити са неплаћеним рачунима, дуговима или кредитима.

3. Ако се у вашој породици роде бебе 1. јануара, самтра се да ће оне бити "деца среће"

4. Уколико желите да вам у кући буде доста хране, да будете у изобиљу, да желите да будете сити током целе године, онда дочекајте Нову годину са пуном фрижидером.

У Србији верују да уколико испоштујете овај обичај за Нову годину сигурно у следећој години нећете бити гладни.

У неким домовима се чак спрема искључиво месо које није од животиње са крилима како храна не би „одлетела" из куће у следећој години.

Прочитајте још: Прст на ком носите ПРСТЕН може рећи много о вама: Отрива ваш карактер и жеље за којима тежите

5. Направите много буке, јер ћете тако отерати зле духове и вашу годину направити таквом да буде јача, срећна и да ћете је провести у весељу. 

6. Немојте износити ништа из куће првог јануара, чак ни смеће. 

7. Првог јануара почните нешто да радите, уколико будете вредни имаћете посла у новој години и све ће вам бити успешна пословно, али дозирајте посао, јер ако претерате призваћете много посла. 

8. Немојте прати веш или судове првог јануара, јер кажу да ово симболише да ће вам неко отићи из куће уколико то будете радили. 

9. За дочек Нове године обуците неке нове ствари јер ће вам то донети много нових "понављања" у наредној години. 

Прочитајте још: Време је за поклањање: Идеални празнични поклони када не знате шта да купите

Осим што је битно да у новогодишњој ноћи обучете нешто ново, битно је и да то нешто буде црвено.

Уколико црвена није ваша боја, онда треба обући хаљину или одело неке друге боје, али бар један детаљ у овој боји је обавезан.

Зашто?

У оквиру веровања за Нову годину постоји и једно које налаже да се обуче црвено јер ће донети срећу, а уколико одаберете баш црвени веш онда вам среће у љубави неће мањкати.

10. Немојте ништа ломити првог јануара, а немојте ни плакати јер се сматра да ће вас то пратити током целе године.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas