Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли можете да пронађете скривеног ЗЕЦА? Мозгалица која ће вас намучити

Тестирајте своју моћ запажања

1698409635_mozgalica64-750x430.jpg
Фото: Бригхтсиде.ме (Принтсцреен)
Oglas

Оптичке илузије не само да нас забављају и фасцинирају, вец́ нам пружају и драгоцен увид у рад нашег мозга. Проучавајуц́и како наш мозак обрађује и тумачи визуелне информације, истраживачи стичу дубље разумевање људске перцепције и спознаје.

Оптичке илузије су интригантне загонетке које изазивају когнитивне способности и менталне способности нашег мозга.

Студије показују да што више вежбате свој мозак тешким загонеткама, то сте склонији да будете паметнији. Оптичке илузије увек дају фасцинантан увид у то како функционише наш мозак. Специфичне комбинације боја, светлости и шара могу да преваре наш мозак да визуелно уочи нешто чега нема. Реците нам, да ли сте пронашли зеца скривеног унутар ове слике оптичке илузије?

Често опажамо оптичке илузије као благо изобличене слике, али у стварности наш мозак је тај који често искривљује усправну слику. Постоје различите врсте оптичких илузија, укључујуц́и геометријске, двосмислене илузије, илузије засноване на кретању, боји и величини.

Слично томе, ова слика је дизајнирана да тестира ваше когнитивне способности.

Погледајте ову слику: У спавац́ој соби за девојчицу нац́и ц́ете разне предмете као што су пас, кревет, софа, тепих и слике. Али можете ли такође уочити скривеног зеца на овој слици? Ваш задатак је да га пронађете пре него што време истекне! Припрема позор сад! 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 и 1… Стани!

Ако вам је тешко да пронађете скривеног зеца, ми смо ту да вам помогнемо. Ако пажљиво погледате слику, видец́ете лонац који се налази на десној страни кревета. Зека се крије испод саксије, одмах испред црвене фотеље у горњем десном углу.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas