Oglas
· · Komentari: 0

Da li možete da pronađete skrivenog ZECA? Mozgalica koja će vas namučiti

Testirajte svoju moć zapažanja

1698409635_mozgalica64-750x430.jpg
Foto: Brightside.me (Printscreen)
Oglas

Optičke iluzije ne samo da nas zabavljaju i fasciniraju, već nam pružaju i dragocen uvid u rad našeg mozga. Proučavajući kako naš mozak obrađuje i tumači vizuelne informacije, istraživači stiču dublje razumevanje ljudske percepcije i spoznaje.

Optičke iluzije su intrigantne zagonetke koje izazivaju kognitivne sposobnosti i mentalne sposobnosti našeg mozga.

Studije pokazuju da što više vežbate svoj mozak teškim zagonetkama, to ste skloniji da budete pametniji. Optičke iluzije uvek daju fascinantan uvid u to kako funkcioniše naš mozak. Specifične kombinacije boja, svetlosti i šara mogu da prevare naš mozak da vizuelno uoči nešto čega nema. Recite nam, da li ste pronašli zeca skrivenog unutar ove slike optičke iluzije?

Često opažamo optičke iluzije kao blago izobličene slike, ali u stvarnosti naš mozak je taj koji često iskrivljuje uspravnu sliku. Postoje različite vrste optičkih iluzija, uključujući geometrijske, dvosmislene iluzije, iluzije zasnovane na kretanju, boji i veličini.

Slično tome, ova slika je dizajnirana da testira vaše kognitivne sposobnosti.

Pogledajte ovu sliku: U spavaćoj sobi za devojčicu naći ćete razne predmete kao što su pas, krevet, sofa, tepih i slike. Ali možete li takođe uočiti skrivenog zeca na ovoj slici? Vaš zadatak je da ga pronađete pre nego što vreme istekne! Priprema pozor sad! 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 i 1… Stani!

Ako vam je teško da pronađete skrivenog zeca, mi smo tu da vam pomognemo. Ako pažljivo pogledate sliku, videćete lonac koji se nalazi na desnoj strani kreveta. Zeka se krije ispod saksije, odmah ispred crvene fotelje u gornjem desnom uglu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas