Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
светац

Данас се славе СВЕТИ СИМЕОН И АНА: Сматрају се заштитницима деце, а ова веровања се везују за родитеље

Српска православна црква и верници данас прослављају дан Светог Симеона и Свете Ане.

1644924555_ih4002-e1487169923884-700x378-1.jpg
Фото: СПЦ
Oglas

За здравље и срећу детета, сви родитељи данас морају да изговоре ове речи.

Свети Симеон и Ана

Свети Симеон био је један од Седамдесеторице којима је био поверен посао превођења Библије са јеврејског на грчки језик.

Према предању, преводећи пророка Исаију, и део где се каже: "Ево ђева ће затруднети и родиће сина", Симеон се збунио, па је избрисао реч "ђева" и заменио је са речју "девојка", и тако и преведе на грчки. У том тренутку јавио му се анђео Божји и одвратио га од његове намере, објаснивши му да је пророчанство истинито и да пише баш онако како треба. Још му је рекао и да неће умрети док не види Месију рођеног од девице.

Када је Ђева Марија донела Исуса у јерусалимски храм, Дух Божји је то јавио Симеону, који је тада био већ веома стар. Симеон брзо оде у храм и у храму одмах препозна и Ђеву и сина по светлости која је зрачила око њихових глава као ореол.

Радостан старац узе Христа у руке и замоли Бога: "Сад отпушташ у миру слугу својега, Господе, по речи својој; јер видеше очи моје спасење Твоје". А ту се задесила и Света Ана, ћерка Фануилова, она је и сама видела Христа и то објавила народу. 

Недуго потом, Симеон је преминуо.

Свети Симеон данас се сматра заштитником деце, а верници могу да се помоле за здравље својих најмлађих.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas