Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Данас славимо 20.000 МУЧЕНИКА НИКОМИДИЈСКИХ: Ако желите да успешно победите препреке изговорите следећу МОЛИТВУ

Српска православна црква и њени верници обележавају празник Светих двадесет хиљада мученика Никомидијских

1704806325_20000_martyrs_of_Nicomedia_-Menologion_of_Basil_II-.jpg
Фото: Википедиа
Oglas

Никомидијски мученици су према легенди хришћани који су због хришћанске вере масовно погубљени 302. године у граду Никомидији.

У време владавине опаког цара Максимијана Херкула хришћанска вера цветала је у Никомидији и сваког дана је било све више хришћана. Када је цар сазнао колико има хришћана у граду био је веома огорчен и смишљао је план како да их све погуби.

Како се приближавао празник Рођења Христовог, цар је сазнао колико је јака хришћанска вера и колико верника броји, па је наредио да тог дана војска опколи цркву и да је запали.

Када су се верници окупили на служби, војска је, према наређењу цара, опколила цркву, а царев изалсаник се појавио и саопштио верницима да ће сви по царевој заповести бити погубљени уколико одмах не принесу жртву идолима. Тада је архиђакон почео да беседи да би охрабрио народ.

Народ није желео да изда веру и одлулио је да умре за Христа. Тог дана је према предању двадесет хиљада хришћана изгорело је у пламену.

У народу важи веровање да ако желите себи и својим ближњима да дате снагу и вољу да успешно победе све препреке, изговорите ове речи:

"Мученици Господњи, блажена је земља која се напила ваше крви и свето је место које је примило ваша тела: У подвигу, ђавола победисте и Христа са слободом проповедасте! Њега као Благога молите да спасе душе наше." Амин.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas