Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
светац

Данас славимо Свете апостоле Архипа, Филимона и Апфијам: Ово је молитва за опрост грехова

Српска православна црква данас обележава свете апостоле Филимона, Апфија и Архипа.

1701699917_ce93cf286ef5be0176592d0c5838197ca0ae7ac7.jpg
Фото: СПЦ
Oglas

Архип је био један од "седамдесеторице". Апостол Павле помињао га је у посланици Колошанима и Филимону, називајући га својим другаром у војевању.

У њихово време, средиште хришћанства је било у Филимоновој кући у граду Колосају, где су се хришћани окупљали и молили, а Филимонов дом је апостол Павле назвао његовом "домашњом црквом", у којој је служила Филимонова жена, Апфија.

Када се сазнало за тај скуп, похватали су све хришћане, Филимона, Архипа и Апфију, као вође, најпре су ишибали, а после су их закопали до појаса у земљу и почели да туку камењем. И тако су убили Филимона и Апфију, а Архипа су једва живог извадили из рупе, и оставили га да се забавља са децом, која нису нимало била милосрдња према њему.

Према предању, ову молитву би требало да изговорите јер се према беседи Апостола Петра, он требао молити за опростај свих грехова:

Цицилија вером силна,
вером богата,
Од звезда јој вера лепша,
скупља од злата.
За Господа као за крст
себе прикова,
Младост, радост, брак и почаст,
Христу жртвова.
Ништ’ не може демон љути
да јој украде;
Кад јој само тело оста,
Христу га даде.
И свет сав би она дала
за љубав Христу,
И два света с телом својим
и душу чисту.
Такав пламен вера пали,
пламен љубави.
Цицилија тим пламеном
себе прослави.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas