Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕРОВАЊА

Наши стари су веровали да ОВИ ЗНАКОВИ откривају да ли ће беба бити МУШКО или ЖЕНСКО

Вишевековно искуство!

1602577094_Depositphotos_11088936_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Данас је веома једноставно сазнати пол детета већ у петом месецу трудноће. Међутим, многи родитељи су радознали и желели би одмах да сазнају да ли је њихово дете дечак или девојчица.

Раније, док медицина није била напредна као данас, пол детета се могао само претпоставити. Тада су се развила многа народна веровања којима се “откривало” да ли је беба мушко или женско.

Погледајте шта каже вековима старо искуство!

Биће дечак

  • Ако је женин стомак узак и стоји напред “као краставац”
  • Ако се код будуће мајке више истиче десни бок.
  • Ако су брадавице будуће маме светле.
  • Ако трудница искорачује десном ногом.
  • Ако се жена током трудноће пролепша, “процвета”.
  • Ако се будућој мами једе масно и кисело.
  • Мами су се на стомаку појавиле длачице.
  • Ако је трудници све време спарно и загушљиво.

Прочитајте још: Овај НОБЕЛОВАЦ тврди да је пре нашег постојао још један УНИВЕРЗУМ, а за то има и ДОКАЗ

Фото: Депозит

Биће девојчица ако…

  • Ако је женин стомак широк, види се и с леђа.
  • Ако се код будуће мајке више истиче леви бок.
  • Ако су брадавице маме тамне.
  • Ако трудница искорачује левом ногом.
  • Ако жена током трудноће поружни и оспе се пигментним мрљама.
  • Ако током трудноће будућу мајку мучи јутарња мучнина.
  • Ако се будућој мами једе слатко.
  • Кожа потамнела као после сунчања (иако су зимски месеци)
  • Ако је трудници све време хладно, а трудноћа је тек на почетку.

Фото: Депозит

Одређивање пола према прстену

Фото: Депозит

Поред ових знакова у току трудноће, постоје и многа веровања која, наводно, могу открити ког пола ће бити дете док још није ни зачето.

Прочитајте још: Како ћете живети у СРЕДЊИМ ГОДИНАМА зависи од НЕВЕРОВАТНЕ ситнице из МЛАДОСТИ

Једно од тих веровања је и одређивање пола детета према прстену.

Жена држи прстен привезан за дугачак конац изнад левог длана, уколико се прстен креће лево-десно, биће дечак, а уколико се врти у круг у питању је девојчица.

Фото: Депозит

Одређивање пола уз помоћ варјаче и секире

У неки словенским земљама обичај је и да после свадбе родитељи сакрију варјачу и секиру, а младенци их траже. Ако су ујутру младенци нашли секиру, добиће дечака, а ако су нашли варјачу, добиће девојчицу.

Прочитајте још: Ова туристичка атракција је ЈЕДИНСТВЕНА: Периодично се појављује и нестаје, а ако сте СРЕЋНИК можете је видети УЖИВО (ФОТО/ВИДЕО)

Да ова веровања, не постоје само на нашем поднебљу, говори и јапанска народна мудрост која за одређивање пола користи бројке. Године мајке треба поделити са три, а године оца са четири. Ако већи остатак буде код оца добићете дечака, а уколико је већи код мајке, девојчицу.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas