Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЕМОТИВНО НЕДОСТУПНИ ЉУДИ: Знаци који указују на то да неко сакрива своја права осећања

Људи који око себе граде зидове да не би били повређени

1685893572_emocije-ljudi.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Људи подсвесно граде зидове око себе како би се заштитили од бола. Зидови нас спречавају да дајемо или примамо љубав. Кажемо да су неки људи хладни и затворени јер не осећамо њихову топлину. Не осећамо њихову топлину јер не допиремо до њиховог срца. Зидови нас тако спречавају да негујемо искрене односе. Сазњате који знаци указују на то да особа има проблем да изрази и покаже своје емоције.

Знаци да је неко емоционално недоступан:

1. Не можемо их јасно прочитати

Овакви људи често шаљу збуњујуће поруке другима. Понекада делују заинтересовано, понекада хладно. Занима их да сазнају нешто о вама или бар делује тако, али ретко када причају о себи. Јеног тренутка делује да желе да се посвете продубљивању везе, већ следећег нестану са радара.
Тешко вам је да добијете реалан осећај о њиховим намерама и жељама, па се осећате збуњено. Емоционално отворена особа ће изјавити своје намере и поступити у складу са тим.

2. Не узимају у обзир ваша осећања

Пошто се плаше емоција, никада не питају како се осећате. Понекада се чини да се свет врти само око њиһ.

3. Не желе да вас боље упознају

Емоционално недоступни људи не желе и не могу да ступе у дубље односе са људима. Чак и у пријатељским односима, они ће се држати свакодневних тривијалности радије него било каквих тема које би могле да покажу како се осећају.

Могуће је да су били изложени неком облику насиља током одрастања – суочавање са сопственим емоцијама је за њих болно искуство.

4. Осећај да је стално присутна нека препрека

У вашој вези увек постоји нека мистерија, али не знате која. Кад год им се превише приближите, они вас одбацују.

5. Не воле да разговарају лицем у лице

Избегавају контакт очима и међуљудски контакт. Такође имају проблема са физичким контактом или загрљајем. Више воле да пишу поруке или мејлове, јер им технологија даје осећај сигурности и представља виртуелну границу између њих и вас, због чега не морају да се отварају и показују своје праве емоције.

6. Хладни су и удаљени

Овакви су зато што су научени да не верују људима. Људи којима су желели да верују изневерили су их у раној младости. Они у свакоме виде потенцијалну опасност од издаје.
Нису у стању да се дају другој особи или да покажу да им је стало. Они граде зидове да би се заштитили од бола.

Ако сте у вези са таквом особом, поверите јој шта осећате у вези са вашим односом.
Ако сте та особа ви, свесно радите на отварању себе. Пазите како се понашате у везама. Имате проблема са комуникацијом уживо? Имате проблема да причате о себи? Које поруке шаљете другима? Пронађите узроке и радите са стручном особом на рушењу тих зидова.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas