Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЕНЕРГЕТСКИ ВАМПИРИ: Седам знакова да вас људи искоришћавају

Уколико препознајете ова понашања код својих пријатеља, то значи да сте окружени манипулаторима

1709806608_Foto-Shutterstock-manipulatori.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Знате ли да је пријатељство двосмерна улица? Вероватно сте се сусрели са пријатељем који вам стално причају о себи својим проблемима, а вас никада не питају како сте. Желите да будете ту и да помогнете, али увиђате да та особа није никада ту за вас. Ово су седам знакова који указују да сте у друштву егоцентричне собе која је енергетски "вампир", пише Сиддхартх Дас.

1. ОЧЕКУЈЕ СЕ ДА СЛУШАТЕ, А НЕ ДА ДЕЛИТЕ - Ако ваш пријатељ очекује да га слушате 20 минута узастопно, онда би и вама требало да дозволите да се изјасните.

2. ОНИ ПРИЧАЈУ САМО ПРЕМА СВОЈОЈ ДОСТУПНОСТИ - Ако желе да се ваш цео распоред врти око њих, то није фер. Када имате планове, они вас спотакну кривицом.

3. УВЕК ИМ ЧИНИТЕ УСЛУГЕ - Ако вас пријатељ шаље на задатке као да сте њихов приправник, време је да преиспитате однос. Не може бити једнострано.

4. ЈАВЉАЈУ СЕ САМО КАД ИМ ТРЕБА ПОМОЋ – било да се ради о позајмљивању новца или саветима о каријери, без шта да понуде за узврат (али никада не разговарају са вама редовно током целе године) — то је сумњиво.

5. ТРОШИТЕ НОВАЦ НА ЊИХ - они никада не нуде да плате било шта, и не одговарају на ваше захтеве за плаћање.

6. КОРИСТЕ ВАС ИСКЉУЧИВО ЗА ЛИЧНИ НАПРЕДАК – било да то значи да стекну популарност у одређеном друштвеном кругу или у радном окружењу. Манипулативни људи ће задржати „пријатеље“ само да би се попели на врх.

7. БЕЗ ИНТЕРЕСА ЗА ВАШ ЛИЧНИ ЖИВОТ - никада не питају како сте, не показују интересовање за ваш живот, а желе само да причају о себи.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas