Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ФРОЈД је сматрао да сви имају МАГИНУ особину: Она може да вас доведе до највеће среће или огромног неуспеха

Само од вас зависи како ћете је искористити

1688308527_Frojd.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Мисли су те које креирају наш живот, стварност, рапсоложење, поступке. Постоји веровање да почињемо да живимо потпуно, тек када престанемо да живимо у својим мислима. Из мисли се рађају речи, оне могу бити мелем на рану или најубојитије оружје.

Када жисимо у складу са срцем, многе мисли се котрљају преко наших усана, не размишљајући о последицама. Ако смо у конфликту или осећамо немоћ, можемо изговорити речи које не мислимо, као вид илузорног штита, а онда се питати - "зашто сам то рекао..." Али, речи могу садржати и сјајне идеје, имати у себи есенцију љубави, исецљивати и тешити, подизати до висина...

Чувени психијатар Сигмунд Фројд је говорио да речи имају невероватну моћ коју поседује свако од нас:

"Речи имају магичну моћ. Они могу донети или највећу срећу или најдубље очајање; могу да преносе знање са наставника на ученика; речи омогућавају говорнику да поколеба своју публику и диктира њене одлуке. Речи су способне да изазову најјаче емоције и подстакну све људе на поступке."

Зато је важно да у себи активирамо "филтер" за бирање речи, онај који ће нам говорити које речи су праве, а које не треба да буду део живота. Речи су повезане и са нашим осећањима, па их тако исто можемо филтрирати - нека остану оне које су искрене, пуне љубави, поука, учења, а нестану све које у себи садрже лажи, негативност и мрак.

Истина, речи су моћ сваког од нас - ви бирате како ћете своје користити!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas