Oglas
· · Komentari: 0

FROJD je smatrao da svi imaju MAGINU osobinu: Ona može da vas dovede do najveće sreće ili ogromnog neuspeha

Samo od vas zavisi kako ćete je iskoristiti

1688308527_Frojd.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Misli su te koje kreiraju naš život, stvarnost, rapsoloženje, postupke. Postoji verovanje da počinjemo da živimo potpuno, tek kada prestanemo da živimo u svojim mislima. Iz misli se rađaju reči, one mogu biti melem na ranu ili najubojitije oružje.

Kada žisimo u skladu sa srcem, mnoge misli se kotrljaju preko naših usana, ne razmišljajući o posledicama. Ako smo u konfliktu ili osećamo nemoć, možemo izgovoriti reči koje ne mislimo, kao vid iluzornog štita, a onda se pitati - "zašto sam to rekao..." Ali, reči mogu sadržati i sjajne ideje, imati u sebi esenciju ljubavi, isecljivati i tešiti, podizati do visina...

Čuveni psihijatar Sigmund Frojd je govorio da reči imaju neverovatnu moć koju poseduje svako od nas:

"Reči imaju magičnu moć. Oni mogu doneti ili najveću sreću ili najdublje očajanje; mogu da prenose znanje sa nastavnika na učenika; reči omogućavaju govorniku da pokoleba svoju publiku i diktira njene odluke. Reči su sposobne da izazovu najjače emocije i podstaknu sve ljude na postupke."

Zato je važno da u sebi aktiviramo "filter" za biranje reči, onaj koji će nam govoriti koje reči su prave, a koje ne treba da budu deo života. Reči su povezane i sa našim osećanjima, pa ih tako isto možemo filtrirati - neka ostanu one koje su iskrene, pune ljubavi, pouka, učenja, a nestanu sve koje u sebi sadrže laži, negativnost i mrak.

Istina, reči su moć svakog od nas - vi birate kako ćete svoje koristiti!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas