Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАД КОНОБАР РАДИ ОВО, СУПТИЛНО ВАМ ИЗБИЈА НОВАЦ ИЗ ЏЕПА: Постоји један ТРИК ког нико није свестан, а масовно га користе

Прочитајте све о техници климања главом

1712318626_shutterstock_583026673.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Том Саливан, менаџер једног ресторана, развио је једноставну, али моћну психолошку технику која се користи за подстицање других да се сложе с гледиштима, ставовима или изборима говорника.

Ова техника, названа Саливаново климање главом, произилази из искуства конобара и бармена, али може имати примену и у другим областима живота.

Основна идеја Саливановог климања главом је да се, коришћењем суптилних сугестија, подстакну људи да прихвате одређене понуде или идеје. Конобари користе ову технику приликом препоруке јела или пића, благо климајући главом када стигну до посебно жељених ставки. Овакво климање треба да буде довољно суптилно да не буде очигледно, али довољно приметно гостима.

Саливан тврди да ова техника може значајно утицати на одлуке купаца, подстичући их да купе жељене производе без обзира на цену. Истраживања су показала да Саливаново климање главом најбоље функционише када се користи с листама које садрже пет ставки или мање.

Осим у угоститељству, ова техника може се применити и у другим ситуацијама, као што су важни састанци или презентације. Климање главом може помоћи у убедљивом излагању идеја или предлога, као и у привлачењу пажње на одређене одлуке или акције.

У суштини, Саливаново климање главом представља једноставан, али ефикасан метод који може побољшати различите аспекте живота, од пословне продаје до личне комуникације и утицаја.

Курир

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas