· · Коментари: 0

КАФА коју пијете може рећи много о вашој личности: Истраживања показују да постоји веза између најпопуларнијег НАПИТКА и карактера

Постоје бројне врсте кафе, а ваша омиљена говори доста о вама

1666012348_coffee-gc1c60c7ed_1920.jpg
Фото: Пиxабаy

Кафа је прва ствар са којом многи људи започињу дан и не могу да замисле функционисање без ње јер се испијање тог укусног напитка веома лако претвара у ритуал. Кафа се убраја у једно од најпопуларнијих пића на свету, а начин на који је конзумирамо говори доста о нама, барем ако је веровати истраживањима.

У једном истраживању, које је спровела америчка научница и професорка клиничке психологије др Рамани Дурвасуле са Калифорнијског државног универзитета, дошло се до занимљивих резултата који објашњавају корелацију прехрамбених навика и црта личности. 

Истраживање је обухватило 1.000 испитаника који воле кафу и у њему су разматране психолошке особине попут поверљивости, осетљивости и стрпљења. Нека питања на тесту била су везана за врсту кафе коју испитаници воле да конзумирају, а друга за свакодневне ситуације и ситуације попут чекања у редовима, како се појединци понашају током викенда, како организују дружења и вечере и сл.

Ево резултата:

1. Еспресо

Изузетно педантне и чисте особе воле еспресо, показала су истраживања. И не само то, они су по природи директни, али имају понекад ћудљив и нестрпљив карактер. Много су једноставни и воле и такве ствари и лако се прилагођавају. Отпорни су на многе промене.

2. Макијато с млеком или павлаком

Испитаници који воле ову врсту кафе склони су да буду великодушни и пажљиви према другима. Отворени су према свима и живе складно и тако се понашају и у односу са другима. Некада заборављају да мисле на себе. 

3. Хладна кафа

Они који преферирају да им се кафа охлади пре него је попију су окарактерисани као "трендсетери" и они који воле да испробавају нове ствари. Прилично су одважни, али и спонтани. Понекад могу да се понашају незрело и попут детета и могу да буду веома непромишљени у одређеним потезима.

Прочитајте још: Да ли сте знали да постоји 12 врста ДУГА НА НЕБУ? Неке су само у једној боји

4. Кафа без кофеина или са сојиним млеком

По природи су перфекционисти који теже да у свему буду савршени. Међутим, они поседују и велику осетљивост. Могу да буду посесивно наклоњени и желе некада да контролишу ситуацију. Испитаници који имау захтеве када је кафа у питању у истраживању су се показали како изузетно забринути и пажљиви за своје здравље.

5. Инстант кафа

Они који воле кафу набрзака  и " с ногу" су врло опуштене особе по природи и прихватају живот какав јесте. Не оптерећују се безначајним стварима и не воле да планирају унапред. Радије се одлучују да пролонгирају ствари и не губе се много у детаљима.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.